Yusuf Demircioğlu

YAPARSA HALİT DOĞAN YAPAR MI?

Yusuf Demircioğlu

Pazar akşamı Beşiktaş ile maçımız vardı. Takımımız güzel top oynamasına rağmen, atamayana atarlar taktiği işledi ve yenildik. Benim içimde bir ümit kıpırdadı. Sezona bu oyunla devam edebilirsek, transfer yasağını en az hasarla atlatabiliriz.

İşin futbol kısmını bir tarafa bırakalım. Futbol ile ilgili Samsunsonhaber'de kaliteli yazarlarımız var. Futbol, onların konusu. Bizim konumuz başka.

Ölüm, kalım yoksa mutlaka takımımızın maçında 19 Mayıs Stadyumu'nda yerimi alırım. Samsunspor'u sonuna kadar desteklerim. Yağmur; çamur, kar, fırtına fark etmez? Takımımız kötü oynadığında ya da yenildiğinde takıma küsmem. Her daim Samsunspor.

Taraftarlarımız da takımımıza küsmez. Ama ne yazık ki; büyük çoğunluğumuz 19 Mayıs Stadyumu'na küskünüz. Ne zaman stadyuma gitsek kendimizi üçüncü sınıf vatandaş gibi hissediyoruz.

İlkelliği, medeniyetsizliği iliklerimize kadar yaşıyoruz. Maçtan çıktığımızda medeni insanlar gibi kolayca evimize gitmek istiyoruz ama ne yazık ki; mümkün olmuyor. Çünkü; Samsun 19 Mayıs Stadyumu otoparkından çıkmak mümkün değil.

"Burası Samsun, burdan çıkış yok." tezahüratı kendi taraftarlarımız için işliyor.

Her şeyin öncesinde stadyumun yapıldığı yer yanlış. Temeli atıldığı günden bu yana aklı başında insanlar bu konuyu gündeme getirdi. " Oraya stadyum yapılamaz." dedi. Dinleyen oldu mu?
Tabii ki; hayır?

Yer seçimi yanlış olduğu biline biline stadyum, Tekkeköy'e fabrikaların içine, yolun kenarına yapıldı. Stadyumun yapıldığı yerin yanlışlığını tartışmayı bırakalı çok oldu.  Artık tek bir gündemimiz var. Stadyumdan kolayca çıkmak.

Bu konuyu da defalarca gündeme getirdik. İnsanların stadyum otoparkında rehin kalmasını, yazılarımıza, programlarımıza taşıdık. İşin aslında boşa kürek çektiğimizi biliyorduk.
Çünkü; muhatabımız Mustafa Demir'di. Yıllarca; bakan, milletvekili ve belediye başkanı olduğu bir şehri ilginç bir şekilde sevememiş, Samsun'un ve Samsunsporlu'nun sorunlarına kulak tıkayarak yıllarca temsil makamında oturmuş biri.

Şimdi iş değişti. Takip ettiğimiz, gördüğümüz kadarı ile Samsun'u ve Samsunspor'u seven biri oturdu makama. Samsun'un ve Samsunspor'un sorunlarına duyarlı.

Stadyum kaldırımlarının yapılması, tesislerin bakımı, tramvayların maç günü ücretsiz olması gibi konularda, insanların gönlüne dokundu, başkan.

Şimdi sıra büyük sorunu çözmekte. Otopark çıkışında insanların çektiği çileyi bitirmekte. Yayalar ile araçların aynı noktadan çıkış yapması saçmalığına son vermekte. Bu güne kadar bu kadar basit bir sorun çözülmedi. Stadyum açıldığı günden bu yana kimse bu soruna çözüm bulmadı.

Çok şey değil istediğimiz. Samsunspor taraftarının keyifle izlediği maç sonrasında; keyfini kaçırmadan rahatça evine ulaşması, her maç sonu trafik sıkışıklığının getirdiği gerilimden insanların uzak tutulması, trafiğe kalmamak için maçtan erken çıkmak zorunda olmaması?

Verin işi ehline, çözülsün bu sorun.

Samsunspor taraftarları adına soruyorum.

Yaparsa, Halit Doğan yapar mı?