EKONOMİ

ASO'da 'Yazılım sektör buluşmaları'

Ankara Sanayi Odası; 35 No'lu Bilgisayar Yazılımları Sanayii Meslek Komitesi'nin düzenlediği 'Yazılım Sektör Buluşmaları' toplantısına ev sahipliği yaptı. Sektörün sorunlarının ve geleceğinin değerlendirildiği toplantıda konuşan ASO Genel Sekreteri Prof. ...

Bingöl'de bal hasadı başladı

Tadı ve aromasıyla dünya genelinde yapılan yarışmalarda birçok altın madalya kazanan ve son olarak Avrupa Birliği tarafından bal kategorisinde Türkiye'den ilk tescil almaya hak kazanan Bingöl balında hasat dönemi başladı.

İkinci el piyasası son 5 yılın en dip seviyesini gördü: Ekspertizler pandemiden daha kötü dönemde

İkinci el araç pazarında artan fiyatlar ve sıfır araçlar için yapılan kampanyalar nedeniyle son 5 yılın en düşük haziran ayı yaşandı. Durgunluk oto pazarlarında bekleme sürelerini uzatırken, otomotiv sektöründe ekspertiz ve servis işletmeciliği yapan Ilgı...

TİKA'dan Güney Afrika'da girişimciliği destekleyen çevre dostu proje

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından uygulamaya koyulan 'Rustenburg Takı Eğitimi Projesi' kapsamında, yirmi kişiye geri dönüştürülebilir materyallerden takı yapımı eğitimi verildi.

Gazipaşa'da 'Caner' cinsi narın hasadı başladı

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde üretimi yapılan 'Caner' cinsi narın hasadına başlandı. Nar cinsi; üzeri dikensiz, ekşi ve çekirdeksiz olmasıyla alıcılar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Denizli'de üzüm hasadı başladı

Denizli'nin Buldan ilçesindeki bağlarda erkenci çeşit üzümlerde hasat başladı. Uygun iklim özellikleri sayesinde üzüm üretim merkezi haline gelen Denizli Türkiye üzüm üretimi sıralamasında 4. sırada yer alıyor.

Gaziantep'te üretilen ayakkabılar 35 ülkeye ihraç ediliyor

Türkiye'nin önemli sanayi kentlerinden olan Gaziantep'te üretilen terlik, deri ve spor ayakkabılar, bölge ülkelerinin yanı sıra İngiltere, Rusya, Azerbaycan, Irak ve Sudan başta olmak üzere dünyadaki birçok ülkeye ihraç ediliyor.

Palandöken: 'Tüm sektörler sermayenin elinde'

Enflasyonla mücadelenin en önemli ayağı olan esnaf ve sanatkarların haksız rekabet karşısında dayanacak gücü kalmadığını hatırlatan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Ülkede haksız rekabet çok ciddi boyuta ulaştı. Tüm sektörler sermayenin elinde. Maa...

Malatya'da kayısı fiyatlarında istikrar arayışı sürüyor

Kuru kayısı üretiminde dünya liderliğini elinde bulunduran Malatya'da hasat devam ederken, üreticiler bir önceki yıla kıyasla ürün fiyatlarında önemli bir gerileme yaşandığını belirterek, fiyatlarda istikrar beklediklerini söyledi.

Fındıkta fiyat belirsizliği sürüyor

Ziraat Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Cemil Pehlevan, fındık fiyatlarına ilişkin, 'Öncelikle yapılması gereken fındık alımının Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) üzerinden değil, devletin fındık üreticisinin örgütü olan Fiskobirlik üzerinden alım poli...

Üzümde tahmini rekolte çalışmaları tamamlandı

Manisa'da 2024 yılı Çekirdeksiz Sultaniye Üzüm tahmini rekolte çalışmaları tamamlandı.

Bakan Şimşek: 'Büyüme potansiyelimizi artıracağız'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Yapısal reformlarla kazanımlarımızı kalıcı hale getirerek büyüme potansiyelimizi artıracağız' dedi.

Şanlıurfa'da yerli karpuzun hasadına başlandı

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde ova karpuzu olarak adlandırılan yerli karpuzun hasadına başlandı. Marketlerde kilosu 10 liraya kadar alıcı bulan karpuzun tarladaki fiyatının ise 2 lira civarında olduğu öğrenildi.

Büyükşehir ile çiftçinin yüzü gülüyor tarıma destek artarak sürüyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi çiftçinin maliyetlerini azaltmak ve tarımsal üretimi desteklemek amacıyla 34 bin 884 çiftçiye fide, mazot, ilaç desteğinde bulundu, modern tarıma geçiş amacıyla eğitimler verdi, projeleri hayata geçirdi.

Kuşadası Ticaret Odası elektriğini GES'ten üretmeye başladı

Geçtiğimiz aylarda kendi elektriğini üretmek için çalışma başlatan Kuşadası Ticaret Odası'nda, hizmet binasının çatısında kurulumu tamamlanan Güneş Enerji Santrali (GES) üretime başladı.

Türkiye'de sadece Sivas'ta üretilip tamamı yurt dışına satılıyor

Sivas'ın önde gelen sanayi kuruluşlarından biri olan ESTAŞ, ürettiği motor blokların tamamını ihraç ediyor.

EGO'dan tasarruf hamlesi: Otobüslerin bakım ve onarımı kendi özkaynaklarıyla karşılanıyor

EGO Genel Müdürlüğü, bünyesinde bulunan otobüslerin bakım ve onarımı 2. Bölge Otobüs İşletmesi Şube Müdürlüğü içinde bulunan kendi atölyelerinde yapıyor. Bu sayede otobüslerin bakım ve onarım maliyetleri düşerken EGO, hem önemli miktarda tasarruf ediyor h...

Yeni Renault Kangoo Multix satışa sunuldu

Nisan ayında satışa sunulan Yeni Renault Kangoo E-Tech ve Yeni Renault Kangoo Van'ın ardından, Renault ticari ailesinin yeni amiral gemisi Renault Kangoo Multix de aileye dahil oldu.