Akif Keleş

Takım Ruhu

Akif Keleş

Samsunspor iki deplasman galibiyetinin ardından, evinde oynadığı Konyaspor maçında hakemlerin faciası nedeniyle maçı kaybetmişti. Samsunspor kulübü başta olmak üzere, hem ulusal hem yerel basında, tepki en yüksek seviyeden muhataplarına gönderilmişti.

Samsunspor böyle bir ortamda ertelenen Başakşehir maçına hazırlanmış, zor gözüken bu maç da Thomas Reis ve futbolcuları acaba neler yapacaktı.

Kadrolar açıklandığında yapılmak istenen de ortaya çıkmıştı. Bundan önceki maçlarda 4-1-4-1 taktiği ile sahada olan Samsunspor, Başakşehir maçına 4-2-3-1 dizilişi ile sahaya çıkıyordu. Kanat futbolcu Arbnor Muja yedek, onun yerine orta sahada oynatılan Carlo Holse kanata alınmış, orta saha ya ise Celil Yüksel ilk 11'de sahaya sürülmüştü. Thomas Reis Hoca çok koşan, pres yapan,  pırpır Celil Yüksel ile orta sahaya daha fazla dinamizm getirmek istediği ortadaydı. Bundan önceki maçlarda 8 numarada oynatılan Ntcham ise 10 numara pozisyonunda maça başladı.

Daha önceki maçlara göre Thomas Reis bu maçta topu karşı tarafa bırakıp geçis oyunu planladığı göze çarpıyordu.

İlk yarı ortada geçen bir maç seyrettik diyebilirim. En dikkat çeken konu ise Ntcham'ın 10 numarada olumsuz performansıydı.İkinci yarı ise cok daha farklı bir maç olacağını düşünüyordum.

Bu düşüncelerle ikinci yarı başladı. 60. dakikada Zeki Yavru'nun çizgiden çıkardığı top maçın dönüm noktasıydi. Tribünde birlikte maç izlediğim arkadaşlara maç buradan döndü arkadaşlar, goller gelecek rahat olun dedim.

O sırada Thomas Reis'de görevini yapıyor 64. dakikada Ntcham'ı kenara alıp, Arbnor Muja'yı sahaya sürüyor, 10 numaraya ise Carlo Holse'yi çekiyordu.

Akabine neler oluyor du....

  1. dakika da Marius Mouandilmadji ikili mücadeleyi kazanıp köşeye tam bir golcü vuruşuyla golünü atıyordu. 72. dakika da bu sefer sahaya Hollanda'lı Rick Van Drongelen'in harika kafa golü geliyordu.

Maç bir anda 2-0 olmuştu.

Arkadaşlara dönerek demedim mi size mać döndü goller geliyor diye....Geldi mi? Geldi....

 

Sonra neler oluyor. Carlo Holse üst üste kaçırdığı pozisyonları gole çevirebilse.3-4-5  olması içten bile değildi. Bu aralarda Başakşehir de pozisyonlar buluyor. Bu sefer kalede Okan Koçuk devleşiyordu.

Carlo Holse'ye kaçırdığı bu gollerde, taraftar destek vererek bağrına bastı.

Helal olsun Büyük Samsunspor taraftarına...

Bu sonuçla Samsunspor 5. haftada 9 puan toplayarak 6. sırada kendine yer buldu. Thomas Reis ve futbolcuları lige iyi bir başlangıç yaptı.

Geçen sene taraftar ortalaması çok daha yüksekti. Bu sene Süper Lig ortalamasının üzerinde olsa da, kendine göre neden düşük olduğu belli. Bu yanlışlar da srar etmemek lazım. Küsüp maça gelmeyenlere de çok şey kaçırdıklarını da ayrıca ifade edeyim.

Pazar günü önemli bir maç Rizespor deplasmanına gideceğiz. Rizespor lige kötü bir başlangıç yaptı. Bu maç da varını yoğunu ortaya koyacaklar. Bu nedenle çok akıllı bir futbol oynamamız lazım.

Peki Samsunspor' daki bu başarının sırrı nedir. Elindeki kadroyu çok iyi kullanan Thomas Reis Hoca ve oluşturduğu.

Takım Ruhu.

Sağlıcakla Kalın.