Akif Keleş

Kem Gözler Uzak Olsun

Akif Keleş

Samsunspor, bir önceki hafta Beşiktaş maçında, takdir edilen bir futbol oynamasına rağmen sahadan puansız ayrılmıştı.  Cesaretli, özgüvenli ve göze hoş gelen futbol ise gelecek adına bizlere ışık tutmuştu.

Geçen sene Marcus Gisdol'un deplasman karnesi kötü olsa da, Büyük Samsunspor taraftarının etkisi ve iç saha galibiyetleriyle Süper Lig de yoluna devam eden bir Samsunspor vardı. Yeni sezonda ise Thomas Reis Hoca'nın futbol anlayışı ile birlikte acaba deplasman karnesi nasıl olacaktı.

Böyle düşünce ve duygularla yeni sezonun ilk deplasman maçı Gaziantep FK'ya konuk olduk.

Daha maçın başında Oliver Ntcham'ın harika pasında Carlo Holse'nin golü geldi. Sonrasında Gaziantep FK özellikle sağ kanat üzerinden ataklar yapsa da Okan Koçuk gole izin vermedi. Su mola arasından sonra Samsunspor oyuna bariz üstünlüğünü koyarak, üst üste ataklar yapsa da ikinci golü bulamadı.

Samsunspor ikinci yarıda ön taraf da daha becerikli olabilse 2.-3. golleri de bulabilmesi içten bile değildi. Rakip takım ataklarında ise Van Drongelen, Marc Bola kısacası arka 4'lü, onların önünde ki Bennaser çok iyi mücadele etti. Ntcham ve Holse kalitesine yakışır bir şekilde ön plana çıktılar.

Özellikle ön taraf da daha becerikli olmamız ve pozisyonları bu kadar kolay harcamamız lazım. Marius Mouandilmadji'ye bu konuda bir eleştiri getirelim.

Ev sahibi takım fazla pozisyon buldu gibi gözükse de deplasman maçları genelde böyle olur. Önemli olan gol yememek. Uzun bir aradan sonra takım deplasman da gol yemeden galip geldi. Önemli olan da budur.

Samsunspor'un ilk deplasman maçından 3 puan ile ayrılması, Thomas Reis ve takımın morali açısından çok iyi oldu. Thomas Reis Hoca'nın bu futbol anlayışı ile bu sene deplasman karnesi çok daha başarılı olacak diye düşünüyorum.

İç saha da ise taraftarın geçen sene gibi olması için yönetime düşen bazı görevler var. Bu kadar Büyük bir taraftara sahip olmanın kıymetini bilmek lazım. Birlik ve beraberlik içinde çok daha güçlü oluruzu hepimiz fazlasıyla zaten biliyoruz.

Bu vesile ile deplasmanda ki renktaşlarımızı da alkışlıyor ve muhteşemsiniz diyorum.

Bu yazımız da son olarak ne diyelim.

Samsunspor'umuz cesaretli, özgüveni yüksek, oyunun hakimi ve takdir edilen bir futbol oynuyor. Aman nazar değmesin. Kem gözler uzak olsun.

 

Sağlıcakla Kalın.