Akif Keleş

Bazen Olmayınca Olmuyor

Akif Keleş

Samsunspor Beşiktaş maçıyla ilgili oynanan oyun, yönetim, taraftar ve yeni hoca açılarından görüşlerimi ifade edeceğim.

Samsunspor tek kelimeyle, maçın en başından, son anına kadar muhteşem bir oyun sergiledi.

İlk 30 dakika ise sahada herkesi mest eden bir oyun vardı . Tüm istatistikler ise bunu destekliyordu. %58 topa sahip olma,  19 şut atma, 6 korner.  Çok defa serbest vuruş, direkten dönen top, çok ince bir ofsayt ile gol iptali. tartışmalı penaltı pozisyonları vb. Bazen çok isteseniz de, çok mücadele etseniz de, takdir edilen bir futbol oynasanız da, olmayınca olmuyor. Rakibin sadece toplam 3 pozisyonun dan, iki tanesi talihsiz bir şekilde gol olabiliyor. 

Ne diyelim canımız sağ olsun.

Thomas Reis Hoca ilk sınavında, Samsunspor sahaya 4-2-3-1 gibi çıksa da, oyun içinde ağırlıklı 4-1-4-1  gibi, oyunu daha ön planda kabul eden bir anlayış ile oynadı diyebilirim. Thomas Reis hocanın hem oyun tarzı, hem kişiliği Marcus Gisdol'dan daha farklı olduğu göze çarpıyor. İnşallah güzel başarılara imza atar diyerek, başarılar dileyelim.

Şimdi gelelim yönetim ve taraftar açısından görüşlerimize...

Stadyumda yaklaşık %75 ile 22 bin seyirci vardı.. Türkiye ortalamasının üzerinde olsa da, normal şartlarda Samsunspor taraftarı maç biletlerini satışa girer girmez tüketir, stadyum fuul olurdu. Niye olmadı. Yüksel Yıldırım'ın TFF seçimlerinde ki stratejisi, açıklamaları, malum kulüpten özür dilemesi, köfte ekmek muhabbeti, kombine ve maç bilet fiyatları. Çok haklı olarak bu konulardaki eleştirilerin çok fazla olması. Hele de kulüpte bir direktörün bu eleştirileri yapanlara hak ve hudut bildirmeye kalkması vb.

Valla ben yapıcı tüm bu eleştirilere katılıyorum. Bu konular da bir öz eleştiri yapmanız da fayda görüyorum.

Büyük Samsunspor taraftarının her bir ferdi çok değerlidir. Geçen sene ki başarının baş mimarı Büyük Samsunspor taraftarını küstürmeyin, soğutmayın, karşınıza almayın, zira onlar olmadan başarılı olmanız pek mümkün gözükmüyor.  Nerelerde hata yapıldı. Nasıl düzeltilir herkes biliyor. Uygulamalar sizde diyelim.

Ayrıca bazı localar da minimize de olsa rakip takım formalı seyirciler dikkat çekti. Rakip takımın tribünü yeri tüm stadyumlar da bellidir. Bu şekilde buralarda maç izlenmesi çok büyük saygısızlık olduğunu da ifade etmek istiyorum.

Son olarak tekrar maça dönelim ve ne diyelim.

Bazen olmayınca olmuyor. 

Sağlıcakla Kalın.