Mustafa BİLİK

Muhalefet yan gelip yatma yeri mi?

Mustafa BİLİK

Samsun’da öyle bir muhalefet var ki Allah her iktidara nasip etmez.

Durum öylesine vahim ki birisi bana Samsun’da AK Parti’nin kaç milletvekili var dese 9 derim. Öyle ya kaç gündür Samsun çalkalanıyor kızılca kıyamet kopuyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanı’nın rüşvet nedeniyle tutuklanması yaygın basının bile gündemine girmesi ile Türkiye duydu. Muhalefet duymadı.

Yerel basın günlerdir bas bas bağırıyor; “Samsunlunun parası çalınmış” diye Kemal Zeybek, Neslihan Hancıoğlu, Bedri Yaşar çıkıp da tek kelime etmiyor. Erhan Usta ise dostlar alışverişte görsün bir twit attı hakkını verelim.

Yerel basın kimin hakkını arıyor? Derdi ne? Muhalefet susarken neden yerel basın hak arayışında?

Hadi milletvekilleri Ankara’da Samsun’da olup bitenlerden haberleri olmuyor. Yılbaşını nerede geçirecekleri üzerine planlamalara dalmışlar dünya umurlarında değil diyelim.

Muhalefetin hiç mi Samsun’da il başkanı yok?

Parti sözcüsü de mi yok?

Uyuyor musunuz?

Sizin yapmanız gerekenleri yerel basın yapıyor nasılsa diye kulağınızın üzerine mi yattınız?

Çıkıp da bu işi neden araştırmıyor, basının karşısına çıkıp “Bu işin hesabı verilmeli” diyemiyorsunuz?

Bu adam zabıta memuru iken önce İlkadım’a sonra Terme’ye ve en son Samsun Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanlığına nasıl getirildi? Diye hesap soramıyorsunuz?

Korkuyor musunuz? Biz yerel basın olarak korkmuyoruz Samsun’un hakkını korkusuzca ararız sorun yok. Siz yatın efendiler.

4 tane muhalefet milletvekili mecliste neden çıkıp bir tek kelime kullanmıyor?

Pandemi nedeniyle basın açıklaması yapamıyor musunuz?

Allah bu muhalefeti herkese nasip etmez. Herhalde Dünya’nın başka bir yerinde de örneği görülmez.

Böyle önemli konulara değinemiyorsanız Sayın Muhalefet Samsun’da EDS devreye giriyor onu verelim. Sayıştay AK Parti mitinglerinde bedava yolcu taşıyan tramvaylar bu şehrin markası Samsunspor’un maçlarına bedava yolcu taşındı diye büyükşehir zarar ettirildi dedi. Bu konudan bahsedin.

Canik’de mahkemenın yıkılsın kararına rağmen yıkılmayan bir benzinlik konusu var. Onu verelim. Yatandaş muhalefetin haberi yoktur diye sıralıyorum.


Büyükşehir Belediyesi DSİ’nin yapacağı Salıpazarı Barajı’nın yapımını üstlendi.

30 yılda DSİ’ye peyder pey para ödeyeceğine parayı peşinen ödüyor. Bu konuyu verelim üstelik iddialara göre proje için belirlenen bedelin çok çok üstüne çıkıldı.


Bunlara da mı değinemezsiniz o zaman bari bir yeni yıl mesajı yayınlayın gitsin.