Mustafa BİLİK

Demek ki suç Samsun'da değilmiş

Mustafa BİLİK

Dün Samsunspor adına miladi bir gün yaşandı. Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım’ın tek başına iktidar ve taraftarla da tam anlamıyla bütünleşmiş olduğunu dost düşman herkes gördü.

 

Şehirde meşalelerle kahraman gibi karşılandı.

 

Peki, Yüksel Yıldırım’ın bu Samsun’a ilk gelişimiydi de bu şekilde bir manzara yaşandı? Hayır, ama bu düzenlediği basın toplantısı ile kendini tam ifade etmesi ve tanıtmasının ardından şehre ilk gelişiydi. Fark burada.


İletişim çok önemli. Yanlış enformasyon ve Yıldırım’ın daha önce kendini bu şekilde ifade etmemesi kafalarda hep bir soru işareti doğuruyordu.
Bu yanlış enformasyonun sorumlusu kimdi peki? Yine Yıldırım’ın kendisi. İnsanların karşısına çıkıp kendini anlatmadan attığı twittlerle yanlış tanınmasına sebep oldu.

 


Ancak geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısı ile de kendini öyle güzel anlattı ki Samsun onu krallar gibi karşıladı.

 


Bizde yanlış bildiğimiz doğruları ve doğru bildiğimiz yanlışları öğrendik onun kendini anlatması ile.

 


Şimdi Yüksel Yıldırım bu takımın gerçek başkanı olmuştur. Taraftar da onu bağrına basmıştır. Artık Samsunspor’un önünde kimse duramaz. Bu yolun sonu şampiyonluk.

 


Yüksel Yıldırım’ın durumu bu şekilde toplayan ifadeleri de özellikle para twitlerine getirdiği açıklık, Trabzonspor camiasından forma nedeniyle özür dilenmesi konusu ve bu takımı yarı yolda bırakmayacağına dair olan cümlelerdi.

 


Özellikle Samsun’a geldiğinde Samsunspor’un kayyuma gitmiş bir durumda olduğunu yeniden insanlara hatırlatması da gerekiyormuş demek ki.

 


Para twitleri ile ön plana çıkan da Yüksel Yıldırım, ‘Bu şehre hizmet etmeye gelen bir Samsunspor sevdalısıyım’ diyen de aynı Yıldırım.
Ama tetikçilerin ve trollerin twit attığını da fark etmiş bir Yıldırım.

 


Bence bu basın toplantısı daha önce yapılsa idi durum daha farklı olurdu. Ama kekelere ayıracak zaman yok. Yüksel Yıldırım’ı artık bu şehir de taraftar da bağrına basmıştır. O da bir meşe gibi burada kök salıp ulu bir ağaca dönüşecektir.

 


Samsunspor’da sadece şampiyon olarak kalmayacak. Ben Yüksel Yıldırım’ın hayallerini paylaşıyorum ve Samsunspor’un adının bir gün Avrupa’da da duyulacağı günlerin geleceğine inanıyorum.

 


Bu arada iletişim ve enformasyonun öneminden bahsetmişken Murat Sandıkçı ağabeyim Samsunspor’daki görevinden ayrılmıştır. Bundan sonrasında da başarılarının devamını dilerim.