Şırnak Üniversitesi'ne turuncu bayrak verildi

Şırnak Üniversitesi'ne turuncu bayrak verildi

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen 'Engelsiz Üniversite Ödülleri 2024' programında 'Mekanda Erişilebilirlik Ödülü' kapsamında Şırnak Üniversitesi Merkezi Kütüphanesi turuncu bayrak aldı.


2020 yılında turuncu bayrak ödülü alan Şırnak Üniversitesi Merkezi Kütüphanesine her üç yılda bir yenilenen 'Mekanda Erişilebilirlik' alanında da bu yıl da turuncu bayrak ödülü verildi.
Merkezi Kütüphanesinin turuncu bayrak ödülüne layık görüldüğünü belirten Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, üniversitenin bütün öğrencilerine olduğu gibi engelli öğrencilerine de eksiksiz bir öğretim ortamı sunmak, sosyal ve kültürel faaliyetlere daha fazla katılımlarını sağlamak için teşvik edici çalışmalar ve projeler geliştirdiğini söyledi. Geçtiğimizde yıllarda da birçok alanda turuncu bayrak ödülü aldığını ifade eden Prof. Dr. Alkış, üniversite olarak kazandığı ödüllerin engelli öğrencilerimizin üniversite yaşamına tam ve etkin katılımını teşvik ettiğini dile getirdi. Ödülün alınması için gerekli hazırlık sürecinde emeği geçen ilgili personele teşekkür eden Prof. Dr. Alkış, üniversitenin diğer fakülte ve birimleri için de hazırlıkların devam ettiğini ifade etti.
Geçtiğimiz yıllarda üniversite adına 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi, Spor Tesisleri ve İlahiyat Fakültesi, Şırnak Meslek Yüksekokulu, Konuk Evi ve Merkezi Yemekhane binası Mekanda Erişilebilirlik alanında turuncu bayrak ödülü almıştı.
2025 yılı içinde üniversite İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Mühendislik Fakültesi 'Mekanda Erişilebilirlik Ödülü' için aday olurken Turizm Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi için de hazırlıklar devam ediyor.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER