Kredi kartına 750 TL'lik vergi duyurusu sonrası vatandaşlar bankalara koştu

Kredi kartına 750 TL'lik vergi duyurusu sonrası vatandaşlar bankalara koştu

Mevcut gelir vergisi yüzünden zaten zor durumda olan vatandaş 100 bin TL limitli kredi kartına 750 liralık vergi haberini nasıl karşıladı? Kimisi 'beka meselesi' dedi kimisi limiti beğenmedi! 'Vatandaşın aklına yatmadı'. Çok sayıda vatandaş limitlerini düşürmek için bankaların kapısını çaldı.

Geçtiğimiz Cuma günü Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na kaynak sağlamak için 100 bin TL ve üstü kart limiti olan vatandaşlardan yıllık olarak 750 TL alınması yönündeki kanun teklifi TBMM'ye sunuldu. 

AK Parti geçtiğimiz Cuma günü TBMM Başkanlığına Savunma Sanayii Destekleme Fonuna kaynak sağlamak için 100 bin TL ve üstü kart limiti olan vatandaştan 750 liralık 'katılım payı' almak için kanun teklifi sundu.

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, Kanun teklifinin sunulması sonrası vatandaşlar bankaları arayarak kart limitlerini düşürmeye başladı. Yoğunluktan dolayı bankalara ulaşmak zorlaşmaya başlamışken ekonomistler de gelme ihtimali olan yeni vergiler için açıklamalar yapıyor.

Mahfi Eğilmez: "Kredi borçtur"Ekonomist Mahfi Eğilmez, kredi kartlarından alınması planlanan 750 TL'lik ödemeye X hesabındaki paylaşımla tepki gösterdi. Eğilmez, krediden vergi alınamayacağını, kredinin bir borç olduğunu söyledi. Ayrıca Eğilmez, verginin krediyi veren alacaklıdan alınması gerektiğini yazdı.

Tüketici Birliği Federasyonu Başkanı Mehmet Bülent Deniz, belirlenen limitin vatandaşın aklına yatmadığını ifade ederek, "Kredi kartı limiti 300 ile 500 bin liradan fazla olanlar için böyle bir uygulama yapılmış olsaydı, vatandaşın biraz daha aklına yatabilirdi" sözlerini kullandı.

Kredi kartına 750 TL'lik vergi duyurusu sonrası vatandaşlar bankalara koştu

HABER MERKEZİ 

EN ÇOK OKUNAN HABERLER