Saat alırken bir kez daha düşünün! Kol saati vergisi ne kadar, kaç TL olacak?

Saat alırken bir kez daha düşünün! Kol saati vergisi ne kadar, kaç TL olacak?

AK Parti tarafından Meclis'e sunulan yasa teklifi ile Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na (SSDF) önemli bir kaynak aktarımı hedefleniyor. Peki, Kol saati vergisi 2024 ne kadar, kaç TL olacak?

AK Parti tarafından Meclis'e sunulan yeni torba yasa teklifiyle, Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na (SSDF) kaynak yaratmak amacıyla lüks tüketim ürünlerine yeni vergiler geliyor. Bu kapsamda, 5 bin TL'nin üzerindeki kol saatleri de %20 ÖTV dilimine dahil edilecek. Peki, Kol saatinden vergi alınacak mı? Kol saati vergisi 2024 ne kadar, kaç TL olacak?

Savunma Sanayii'nin ihtiyaç duyduğu ek kaynakları karşılamak ve sektörü daha da güçlendirmek adına atılan adımlar arasında, vergiler de önemli bir yer tutuyor. Özel Tüketim Vergisi Kanunu'nda yapılacak değişiklikle birlikte, sadece eğlence amaçlı kullanılan dronlar ve 5 bin TL üzerindeki kol saatleri de %20'lik ÖTV dilimine dahil edilecek.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Güler, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Savunma Sanayii Destekleme Fonu'nun önemine vurgu yaparak, bu fonun yeni vergilerle daha da güçleneceğini belirtti. Güler ayrıca, gayrimenkul alım satım işlemlerinden, noter işlemlerinden, kredi kartlarından ve Motorlu Taşıtlar Vergisi'nden elde edilecek ek gelirlerle Savunma Sanayii'ne önemli katkılar sağlanacağını ifade etti.

Yeni düzenlemeyle birlikte, 100 cc ve altında motor silindir hacmine sahip ve 6 kw altı motor gücüne sahip motosikletler de Motorlu Taşıtlar Vergisi kapsamına alınacak.

Bu gelişmeyle birlikte, lüks tüketim ürünlerine yönelik vergi düzenlemelerinin önümüzdeki dönemde de devam edip etmeyeceği merak konusu oldu.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER