Manisa Şehir Tiyatrosu'nun başına Kubilay Penbeklioğlu getirildi

Manisa Şehir Tiyatrosu'nun başına Kubilay Penbeklioğlu getirildi

Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmenliğine usta oyuncu, tiyatro ve seslendirme sanatçısı Kubilay Penbeklioğlu getirildi. Yeni sezona Penbeklioğlu yönetiminde girecek olan Şehir Tiyatrosu'nun, yepyeni ve güçlü sanat ekibiyle Manisalılara sanat ve seyir zevki yaşatacağı belirtildi.


Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek öncülüğünde şehirde her alanda yaşanan olumlu yöndeki değişim ve gelişmeler, kültür ve sanat alanında da sürüyor. Bu kapsamda Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda da Manisalı sanatseverleri heyecanlandıracak bir gelişme yaşandı. Ünlü oyuncu, tiyatro ve seslendirme sanatçısı Kubilay Penbeklioğlu, Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun yeni Genel Sanat Yönetmeni olarak atandı. Bu atamayla birlikte Şehir Tiyatrosu'nun yepyeni bir döneme adım atacağı, yeni sezona Penbeklioğlu yönetiminde girecek olan Şehir Tiyatrosu'nun, yepyeni ve güçlü sanat ekibiyle Manisalılara sanat ve seyir zevki yaşatacağı belirtildi.

Kubilay Penbeklioğlu kimdir?
Kubilay Penbeklioğlu, 10 Mart 1967'de Ankara doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara'da tamamladıktan sonra 1990-1991 öğretim yılında Ankara Üniversitesi Dil-Tarih ve Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü Oyunculuk Anabilim dalını kazandı. 1995 yılında Dario Fo'nun 'Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü' adlı tez oyunuyla mezun oldu. Oyunculuk Lisans Eğitimi sırasında Ankara Devlet Tiyatrosu (İyi, Budala, Bir Şehnaz Oyun, Giordano Bruno vs) ve TRT Kurumu'nda Çocuk ve Gençlik Dramalarında (Mavi Gezegen, Masallar, Uçan Balon bazıları) oyunculuk yaptı. Üniversite döneminde oyunculuk dersleri dışında Çocuk Draması ve Çocuk Tiyatrosu üzerine kapsamlı dersler aldı. Bunun üzerine gerek öğrencilik yıllarında gerekse mezun olduktan sonra çeşitli ilk ve ortaöğretim okullarında (Ayşe Abla Koleji, Evrensel Koleji, Anadolu Lisesi-Ankara; İstek Vakfı Bilge Kaan Koleji, Uğur Koleji-İstanbul) drama öğretmenliği yaptı. Ekim 1997 sezonunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'na oyuncu olarak başvurusu kabul edildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda 'Kafkas Tebeşir Dairesi, Romeo ile Juliet, Barış, Hepsi Oğlumdu, Unutulan Adam, Seneye Bugün, Sarıpınar 1914, Düğün Ya Da Davul, Haydi Mars'a Gidelim, Krala Oyun (Ç.O)' adlı oyunlarda görev aldı. Tiyatro aktörlüğünün yanı sıra film ve dizi çalışmaları da yapan Penbeklioğlu, 2007 yılında 11. Afife Jale Ödülleri'nde Ceza Kanunu adlı oyunuyla 'yardımcı rolde en başarılı müzikal ya da komedi erkek oyuncusu' dalında aday gösterildi.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER