Duyarlı muhtar

Duyarlı muhtar

Ordu'nun Fatsa ilçesinin Kurtuluş Mahalle Muhtarı Yener Dikbaş, 2 yıllık maaşını ilçedeki engelli ve ihtiyaç sahiplerine bağışladı. Muhtar Dikbaş ayrıca, maaşlarının bir bankadan başka bir bankaya transferinde kendilerine verilen promosyonu da yine hayır işinde kullandı.


Bir süre Türk Kızılay Fatsa Engelsiz Başkanlığı görevini yürüten Yener Dikbaş, 31 Mahalli İdareler Yerel Seçimlerinde ilçenin Kurtuluş Mahallesi'ne muhtar olarak seçildi. Dikbaş, seçim çalışmalarında söz verdiği gibi 2 yıllık maaşını ilçedeki engelli ve ihtiyaç sahiplerine bağışlarken, maaşların bir bankadan başka bir bankaya transferinde kendilerine verilen 42 bin 500 bin liralık promosyonu da yine hayır işleri ve engelli bireyler için düzenlenen etkinlikte kullandı.

Muhtar Dikbaş, 20 yıldan bu yana ilçede sosyal sorumluluk projelerini düzenli bir şekilde hayırseverlerin de desteğiyle yerine getirmeye çalıştığını belirterek, 'Bizim maaşlarımız bir bankadan başka bir bankaya transfer oldu, buradan da bizlere 42 bin 500 TL gibi promosyon parası düştü. Bu parayı da biz mahallemiz ve farklı mahallelerde bulunan yetim, garip ve ihtiyaç sahibi ailelerimiz ve çocuklarının kaynaşması için bir etkinlik düzenledik. Bu paranın bir kısmıyla da tekerlekli sandalye ve hasta bezi aldık, bu konuda bizlere hayırsever vatandaşlar da destek oldu' diye konuştu.

2 yıllık maaşını ilçedeki engelli ve ihtiyaç sahiplerine bağışladı
Muhtarlık maaşını 2 yıl boyunca eşit bir şekilde dağıtacağını söyleyen Dikbaş, 'Ben muhtar olmadan önce 2 yıllık muhtar maaşımızı ilçemizin farklı noktalarında bulunan yetim ve garip yavrularımıza, engelli bireylerimize harcayacağımıza dair söz vermiştik. Her ay düzenli olarak devletimizin bana layık görmüş olduğu 17 bin 2 liralık şu an almış olduğumuz maaşı ben ihtiyaç sahibi ailelere eşit bir şekilde paylaştıracağım. Bu memlekette gerçekten yatağa mahkum hasta, engelli ihtiyaç sahibi kalmayıncaya kadar mücadele edeceğim. Engelli ve ihtiyaç sahibi insanlara yardım etmenin verdiği mutluluğun tarifi yok' şeklinde konuştu.
Mahalle sakinlerinde Akgül Özcan ise muhtarlık tarafından yapılan bu tür etkinliklerin ve yardımların kendileri için son derece anlamlı olduğunu söyledi.
Öte yandan Kurtuluş Mahallesi Muhtarlığı önünde engelli bireyler ve çocuklar için düzenlenen programda çeşitli aktiviteler yapıldı, katılımcılara yemek ikram edildi.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER