Hamza Küçük

Gisdol'un Zeki Taktiği

Hamza Küçük

Beş sene önce Yılport Samsunspor'a dönüştüğümüzde sahadaki en önemli eksiğimiz; temposu yüksek, takımı ve taraftarı ateşleyecek futbolcumuzun olmamasıydı. Geçen senelerde Osman, Zeki gibi oyuncuların takıma gelmesiyle takım ısıran, baskı yapan bir kimliğe kavuştu. Zeki geçen sene şampiyonlukta emeği olan oyunculardan, özellikle de Pendik maçında 2-2 giden maçta kullandığı serbest atışla şampiyonluğu getirmişti. Sezona sakatlıktan olsa gerek iyi başlayamayan Zeki bugün eski günlerdeki gibiydi. Zeki, Mustafa Tan için de büyük bir fırsat. İyi bir rol model olacaktır.

Kayseri son haftalarda kötü günler geçiriyor. Çıkışa ihtiyaçları vardı, o yüzden kolay olmayacak bir maçtı. Eksiğimiz, kart cezalımız da olunca ister istemez maça temkinli yaklaşmak gerekti.

Maça iyi başladık, baskı, topla oynama, pozisyon arama oyunun bütün gereklerini yerine getirdik. Zeki'nin kullandığı serbest atışla gol de gelince oyun tamamen bizim hakimiyetimize geçti. Maçı 2-0 kazandık fakat bazı pozisyonlarda rakibe çok kolay pozisyon verdik. Maçın sonlarında Soner ve Muhammet'in kaçırdığı pozisyonlar da kaçırılmaması gereken pozisyonlardı.

Yıllardır süregelen sol bek sorunumuz Bola ile çözülecek gibi gözüküyor. İki pozisyonda ters kademeye girerek iki kritik müdahale yaptı. Ah be Bola sezon başından beri neredeydin, bizi kanser hastası yaptın.

Takım uzun süre aynı oyuncularla oynayınca sistemi ve oyun yapısı da oturdu. Holse yine çok istekliydi. Tait gerçekten çok kalite ayakları olan bir oyuncu ama halen istenilen seviyede değil. Maçta 3 tane güzel pas verdi; pasın şiddeti, yönü, rakibin pozisyonu gerçekten usta işi paslar. Alim ve Satka ikilisi her hafta daha çok oturuyor. Drongelen de sahalara dönünce güzel bir defans hattı olacak. Sürekli ve birlikte oynamanın en çok olumlu yaptığı isimlerden biri de Bennasser,

Transfer yasağımız kalktı. Alınan sonuçlar kimseyi yanıltmasın, lig uzun ve gelecek ceza seneye başlayacak. Kadronun geniş tutulması lazım. Takıma sol bek, orta saha ve forvet oyuncu alınması şart. Alınacak oyuncular laf olsun diye değil direk takımda oynayacak oyuncular olması gerekir.

Perşembe günü saat 17:00'de olan maça 20.000 taraftar geliyorsa Samsunspor Süper Ligin çok çok üstünde demektir. Takım alt sıralardan kurtulunca açana ilk 10 olur mu yorumları başladı. Gisdol verdiği röportajda hedefin kümede kalmak olduğunu belirtip rasyonel bir hedef koydu. Malum ligde 3 hafta maç kazanan 5 sıra yükseliyor. Pendik örneğinde olduğu gibi. Ayakları yere sağlam basma zamanı.