EKONOMİ

5 bin insan, 400 bin küçükbaş hayvanın zorlu yolcuğu başladı

Şırnak'ta havaların ısınması ile birlikte göçer hayvancılığı ile uğraşan 5 bin insan ile 400 bin küçükbaş hayvanın kışlaklardan yaylaklara doğru zorlu yolculuğu başladı.

Isparta'yı bu yıl gül kokusu erken sardı

Türkiye'nin gül bahçesi Isparta'da yağışların az olması ve havaların sıcak gitmesiyle gül hasadı erken başladı. 12 bin ton rekoltenin beklendiği şehirde gül turizmi açısından da beklenti oldukça yüksek.

Adana Ticaret Odası Mobil Uygulama hayata geçirildi

Adana Ticaret Odası Başkanı Yücel Bayram '' Üyelerimizin işlemlerini kolaylaştıracak ATO Mobil uygulamamız devreye alındı. Türkiye'de ilk defa, mobil uygulama üzerinden üyelerimiz Odamızca düzenlenen belgeleri e-belge olarak alabilecekler. Bu müjdeyi Üyel...

Ulusal Sanayi Odaklı Ar-Ge ve İnovasyon Proje Yarışması sonuçları açıklandı

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından bu yıl 4'ncüsü gerçekleştirilen 600.000 TL ödül havuzlu, Ulusal Sanayi Odaklı Ar-Ge ve İnovasyon Proje Yarışması sonuçları açıklandı.

Edirne'de Bulgarların alışveriş mesaisi sürüyor

Edirne'de sosyete pazarı olarak da bilinen ve binlerce yerli ve yabancı turistin yılardır bütün alışveriş ihtiyacını karşıladığı Ulus Pazarı Bulgar müşterilerini ağırlamaya devam ediyor.

ANASİAD Genel Başkanı Hakan Birkan: 'Hep birlikte ekonomiye odaklanmalıyız'

Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANASİAD) Genel Başkanı Hakan Birkan, Türkiye'nin bir süredir yüksek enflasyon, yüksek faiz ve döviz fiyatlarındaki uyumsuzlukla mücadele ettiğini, bu yüzden tüm kesimlerden siyasi çekişmeleri geride bırakarak sade...

BUYSAD Başkanı Coşkun Dönmez, tekrar YESİDEF yönetiminde

BUYSAD Başkanı Coşkun Dönmez, YESİDEF yönetimine yeniden seçildi. Dönmez, endüstriyel yemek sektörünün üst kuruluşu olan YESİDEF'in sektörün gelişmesi için çok önemli çalışmalar yaptığını söyledi.

Ankara'da işletmelere yönelik vergi denetimi yapıldı

Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı, 2 bine yakın işletmeye yönelik Katma Değer Vergisi (KDV) denetimi yaptı.

Hisarcıklı üreticilerin zirai don ve kırağı önlemi

Meteorolojinin Kütahya ve ilçelerinde 5 Mayıs 2024 Pazar gününden itibaren zirai don ve kırağı beklendiğini açıklamasının ardından Hisarcık ilçesinde vatandaşlar özellikle sebze fidelerinin üzerini pet şişelerle kapatarak don ve kırağıya karşı önlem alıyo...

BankPozitif'ten kredi notu artışı değerlendirmesi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in mart ayındaki not artışının ardından bir kredi notu artışı da Standard & Poor's'tan geldi. S&P, Türkiye'nin kredi notunu 'B'den 'B+'ya yükseltirken, kredi notu görünümünü ise 'pozitif' olarak korudu.

Kaymakam Kumcu, sınır kapısında incelemelerde bulundu

Hakkari'nin Çukurca Kaymakamı Mert Kumcu ve Belediye Başkanı Nazmi Demi, Irak'a açılan Üzümlü Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulundular.

Türk balıkçı tekneleri okyanusları mesken tuttu

Türkiye'de bin 600 kadar endüstriyel balıkçı teknesi bulunurken bu tekneler yurt içi ve yurt dışı sularda avcılık yapıyor. Ülkemizde denizlerde 15 Nisan'da başlayan av yasağının ardından bazı balıkçı tekneleri ağırlıklı olarak Atlas ve Hint Okyanusu'na yö...

'Çeşme Damla Sakızı' tescillendi

Dünyada sadece Yunanistan'ın Sakız Adası'nda ve Çeşme'de elde edilebilen damla sakızı, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenerek, 'Coğrafi İşaret' verildi.

sigortaladım.com'dan yeni sigorta ürünü

sigortaladım.com, yeni ürünü Aracıma Garanti Sigortası'nın başladığını duyurdu. Sigorta, araçların en önemli aksamların da oluşabilecek arızaları güvence altına alıyor.

Bereketli topraklarda soğan hasadı başladı

Tarım kenti Şanlıurfa'da soğan hasadı başladı. Tarlada birinci ürün olarak ekilen soğanda yüksek verim üreticisinin yüzünü güldürdü.

Erzurum'da son 15 yılda 3 bin 382 şirket kuruldu

Erzurum'da son 15 yılda 3 bin 382 şirket kurulumu gerçekleştirildi. En fazla sayıda şirket kurulumu 381 şirketle 2022 yılı olarak kaydedildi. 2009-2023 yılları düzeyinde kapanan şirketlerin açılan şirketlere oranı yüzde 15,99 olarak hesaplandı.

EİB'den Nisan ayında 1 milyar 360 milyon dolarlık ihracat

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), Nisan ayında 1 milyar 360 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. EİB'nin 2024 yılının Ocak-Nisan döneminde ihracatı 6 milyar 18 milyon dolar olurken, son 1 yıllık dönemdeki ihracatı 18 milyar 230 milyon dolara ilerledi.

İTO Başkanı Avdagiç'ten S&P'nin Türkiye'nin notunu artırmasına ilişkin değerlendirme

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, S&P'nin Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesine ilişkin yaptığı açıklamada, 'Gelen ve ufuktaki artışlar piyasa motivasyonuna ve Türkiye'ye bakış açısına büyük katkı verecek. Not artışlarında ihtiyacımız olan yeni mesafeleri almak...