Hamza Küçük

Bir VARmış bir VARmamış

Hamza Küçük

Maçın hakemi Sarper Barış Saka bir ara maçları karıştırdı, kendisini bizim aynı saatteki basketbol maçını yönetiyor sanmış olacak ki 45+2'deki ceza sahası içinde elle oynama pozisyonunu es geçti. Gerçi basketbol maçı olsa steps olarak değerlendirilmesi gereken pozisyondu. Satka'nın koşu pozisyonundaki eline çarpan topa penaltı dendiğine göre bunu beklememiz normal. Artık alıştık, sanırım tüm Türkiye de alıştı, hakemler çok kötü maalesef. Pendikspor Galatasaray maçı sonrası hakem hatalarını eleştiren bir açıklama yayınlamış. Bu işler böyle, iki hafta önce Samsunspor'un çalınmayan penaltılarıyla maç kazanmaya alışınca, "yerken gıt gıt gıt, sapına gelince meee" oldu. Hakemler VAR sisteminden sonra çok rahatlar, yanlış karar verirsem uyarı gelir diye düşünüyorlar ama VARdaki hakemler de yanlış karar veriyor.

Maç başlamadan; alın size 1 puan, maçı oynamayalım dense herkes kabul ederdi. Biz kuru ekmeğe razıyken galibiyet Yoğurtlu Adana gibi geldi.

Takım oyun adına iyi işler yapıyor. Holse kaleyi geriden gelerek görünce golünü attı. Haftalardır yokluyordu siftah nu haftayaymış. Marius attığı golle takımda 2 gol atan ilk oyuncu oldu, kendisini takımın santraforu ilan edebiliriz. Nitcham'ın değişik bir oyun tarzı var, rahat rahat oynuyor. Tam aradığımız adammış derken arada bomba yapıyor. Tırpan ve Soner Yusufları iyi kapattılar. Herkes Nanuyu merakla bekliyordu, bu adamı niye oynatmıyor diye. Kaçırdığı golden sonra niye oynamadığının cevabını verdi Nanu.

Gisdol'un oyuncu değişikliklerini anlamak zor. İki haftadır Taylan 60. Dakikadan sonra oyundan düşüyor, ısrarla oyunda tutuyor. İlginç bir şekilde Ercan'ı oyuna alarak forveti çiftledik ama Ercan yerine Fofana girse daha etkili olmaz mıydı diye insanın da aklına geliyor. Adana Demir Sporun baskısına en iyi geçişle cevap verecek oyuncu Fofanaydı, ilginçtir oyuna almadı. Galip gelince bu işler sorun olmaz ama işler kötü gidince sorgulama başlar.

Her hafta bir özelliğimiz gelişiyor. Bu hafta ilk defa ilk yarıyı önde tamamladık şimdi Kasımpaşa maçında maçın ilk golünü atma hedefimiz var.

Top artık yönetimde, maç cumartesi saat 16:00'da. Çoğu kişinin mesaisi var, mesaisi olmayan için o saatte stada gelmesi ölümden beter. Kale arkalarını doldurmayınca istediğin kadar maraton full çeksin stat boş gözüküyor. Kale arkası biletlerin, öğrenci ve kadınlar için ücretsiz, normal bilet fiyatının da 55 TL olması taraftara jest olur. Kasımpaşa taraftara oynamayan bir takım, psikolojik üstünlüğü ele geçirmemiz lazım.