Türkiye, son dönemde çok sayıda suç kaydı bulunan zanlıların neden olduğu polis şehadetleriyle sarsıldı. 26 sabıkalı, 32 sabıkalı ve 9 sabıkalı zanlıların neden olduğu üç ayrı olay, adalet sistemindeki ciddi boşlukları yeniden gündeme taşıdı.
Türkiye, ardı ardına yaşanan polis şehadetleriyle sarsılıyor. Ortak nokta ise aynı:çok sayıda sabıkası bulunan zanlıların serbest şekilde sokakta dolaşması ve ağır suçlara yeniden karışması. Son olarak9 sabıkalı bir zanlının açtığı ateş sonucu polis memuruEmre Albayrak'ın şehit düşmesi, adalet sistemindeki ciddi boşluk tartışmalarını yeniden alevlendirdi.
1️⃣ 2023: 32 Sabıkalı Zanlı ? Şehit Polis Memuru Cihat Ermiş
Tarih: 9 Ekim 2023
Yer: İstanbul / Büyükçekmece
Bir ihbar üzerine adrese giden polis ekibine daire içinden ateş açıldı. Saldırıda ağır yaralanan polis memuruCihat Ermiş, hastanede şehit oldu.
Saldırganın, daha20 yaşında olmasına rağmen 32 ayrı suç kaydı bulunduğu tespit edildi. Kaydedilen suçlar arasında:
- 8 kez kasten yaralama
- 12 kez uyuşturucu suçları
- 5 kez ateşli silah bulundurma
- Hırsızlık, gasp ve tehdit
bulunuyordu.
32 suç dosyasına rağmen sokakta olması, kamuoyunda büyük tepkiye yol açmıştı.
2️⃣ 2024: 26 Sabıkalı Zanlı ? Şehit Polis Memuru Şeyda Yılmaz
Tarih: Eylül 2024
Yer: İstanbul
Motosiklet hırsızlığı şüphesiyle yakalanmak istenenYunus Emre Geçti isimli şahsın26 sabıkası bulunduğu ortaya çıkmıştı. Gözaltı sırasında kaçmaya çalışan zanlı, polise ateş açtı. Açılan ateş sonucu polis memuruŞeyda Yılmaz başından vurularak şehit oldu; bir polis memuru da ağır yaralandı.
Bu olay, çoklu sabıkalı kişilerin neden serbest kaldığına yönelik tartışmaları ülke gündemine ilk kez güçlü şekilde taşımıştı.
3️⃣ 2025: 9 Sabıkalı Zanlı ? Şehit Polis Memuru Emre Albayrak
Tarih: 2025
Yer: İstanbul / Çekmeköy
Narkotik operasyonu sırasında uyuşturucu şebekesi üyeleriyle çatışma çıktı. Polis memuruEmre Albayrak, şüphelilerin açtığı ateşle şehit oldu. Operasyonda saldırganlardan biri ölü ele geçirildi, iki kişi gözaltına alındı.
Skandal niteliğindeki detay ise şöyleydi:
🔴Albayrak'ı şehit eden zanlının adli sicilinde tam 9 sabıka kaydı bulunuyordu.
Bu bilginin ortaya çıkması, "çoklu sabıkalı zanlılar nasıl serbest bırakılıyor?" sorusunu yeniden Türkiye gündeminin en üst sırasına taşıdı.
Art Arda Gelen Şehitler: Aynı Soru, Aynı Acı
Cihat Ermiş (32 sabıka), Şeyda Yılmaz (26 sabıka) ve Emre Albayrak'ın (9 sabıka) şehadetleri, kamuoyunda şu soruları yeniden gündeme getirdi:
- Çok sayıda sabıkası olan tehlikeli suçlular neden denetimli serbestlik gibi hafif tedbirlerle bırakılıyor?
- Organize suçlara bulaşmış zanlıların salıverilme kriterleri neden sıkılaştırılmıyor?
- Polislerin hayatını tehlikeye atan bu kararların sorumluluğu kimde?
Yaşanan acı olaylar, hem güvenlik güçlerinin karşı karşıya olduğu tehlikeyi hem de adalet sistemindeki boşlukların acilen giderilmesi gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi.







