Fındıkta 'Ferrero' Söylentisi Piyasayı Hareketlendirdi: Rota Yeniden 330 TL mi?

Fındıkta 'Ferrero' Söylentisi Piyasayı Hareketlendirdi: Rota Yeniden 330 TL mi?

Üreticinin 'emanete fındık vermeme' direnci ve küresel alıcı Ferrero'nun piyasaya girdiği iddiaları, serbest piyasada ibreyi yeniden yukarı çevirdi.

 

 

19 Kasım 2025 ÇarşambaSezon başında 400 TL seviyelerini test ettikten sonra sert bir düşüşle 270-280 TL bandına sıkışan fındık piyasasında rüzgar tersine dönmek üzere. 

 

Piyasada Son Durum: Bekleyiş Sürüyor

 

Kasım ayı ortasına kadar düşüş eğiliminde olan ve üreticide büyük hayal kırıklığı yaratan fiyatlar, bu sabah itibarıyla280 TL tabanında tutunmaya çalışıyor. Özellikle Ordu ve Giresun serbest piyasasında tüccarların fiyat kırma politikasına karşı üreticinin pazara ürün indirmemesi, arz sıkıntısı yaratarak fiyatların daha fazla düşmesini engelledi.

 

Kulislerde Konuşulan İddia: 330-340 TL Beklentisi

 

Sektör kulislerinde dolaşan son bilgilere göre, İtalyan çikolata devi Ferrero'nun Düzce bölgesinde alımlara başladığı ve bu hareketliliğin kısa süre içinde Karadeniz geneline yayılacağı konuşuluyor. Uzmanlar, bu hamlenin gerçekleşmesi durumunda serbest piyasa fiyatlarının17-24 Kasım haftasında 330 TL ile 340 TL bandına hızlı bir tırmanış gerçekleştirebileceğini öngörüyor.

 

İl İl, İlçe İlçe Güncel Fındık Fiyatları (19 Kasım 2025)

 

İşte serbest piyasada (tüccar) işlem gören %50 randımanlı fındık için bugünkü ortalama fiyatlar: 

Bölge / İlçeKaliteFiyat (TL/Kg)Durum
Giresun (Ortalama)Giresun Kalite284,50 TL➖ Yatay
Ordu (Merkez)Levant Kalite283,00 TL➖ Yatay
Samsun (Çarşamba)Levant Kalite281,00 TL🔼 Hafif Alıcılı
Samsun (Terme)Levant Kalite280,50 TL➖ Yatay
TrabzonLevant Kalite282,50 TL➖ Yatay
Fatsa / ÜnyeLevant Kalite283,50 TL🔼 Hareketli
DüzceSivri/Levant284,00 TL🔼 Hareketli
TMO (Referans)Levant Kalite275,00 TL(Sabit)

EN ÇOK OKUNAN HABERLER