Samsunsonhaber'de Spor Yorumcusu Doğan Aydın, Samsunspor'un Trendyol Süper Lig'i üçüncü sırada bitirmesini değerlendirdi.
Trendyol Süper Lig'in 38. haftasında evinde Kayserispor'u ağırlayan Samsunspor, 90+5 ve 90+8'de attığı gollerle sahadan 2-1 galip ayrıldı.
Maçı ve sezonu değerlendiren Spor Yorumcusu Doğan Aydın, " 25 haftadır programda UEFA diye bağırdım. Masaları yumrukladım. Bana güldüler. Şimdi hayal gerçek oldu. Dünkü maç 100 yıl geçse de unutulmayacak bir maç oldu. 95 dakika 1-0 geride sürdürdüğümüz karşılaşmayı 90+5 ve 90+8'de gelen gollerle 2-1 kazandık. İnanılmaz bir geceydi. Şimdi ligi üçüncü bitirdik. Üçüncülüğün farklı bir anlamı var. Avrupa kupalarında tek Play-Off karşılaşması oynayacağız. 6 tane Avrupa takımı Samsun'a gelecek. Türkiye Kupası'nda seri başı olduk. Ayrıca üçüncü ve dördüncü arasında ekonomik olarak da çok farklı kazanç söz konusu. Türkiye süper kupasını Galatasaray, Trabzonspor, Fenerbahçe ve Samsunspor oynayacak" dedi.
Samsunspor taraftarının karşılaşmaya gösterdiği ilgiden de övgüyle bahseden Aydın;" Taraftarımız dün gece harikaydı. 7'den 77'ye Samsun halkı adeta stada akın etmişti. O denli bir inanmışlık vardı ki 95 dakika 1-0 skorla devam etmesine rağmen kimse stattan ayrılmadı. Tüm Türkiye dün gece Samsun'u konuştu. Bu takıma, bu taraftara lig üçüncülüğü anasının ak sütü gibi helaldir. Avrupa'ya selam olsun, biz geliyoruz" şeklinde konuştu.
Daha önce 1985-86 ve 86-87 sezonlarında ligi 3. sırada bitiren Samsunspor, 40 yıl sonra taraftarlarına yeniden bu mutluluğu yaşattı. Ayrıca Samsunspor, ligi 3. sırada bitirme konusunda bunu en çok başaran 3. Anadolu takımı da oldu.