'Şanlı Atatürklü Armanın İzindeyiz'

'Şanlı Atatürklü Armanın İzindeyiz'

Samsunspor konulu yazıları ilgiyle okunup takip edilen köşe yazarımız Akif Keleş, 'Şanlı Atatürklü Armanın İzindeyiz' başlıklı yeni yazısını Samsun Son Haber okuyucuları için kaleme aldı.

'ŞANLI ATATÜRKLÜ ARMANIN İZİNDEYİZ'

Bu yazımı bembeyaz karla kaplı Samsun'un dağlarına karşı hazırladığımı öncelikle ifade etmek istiyorum.

Nisan ayında nadir görülen bu soğuk ve karlı bir Samsun havasında, giydik şanlı Atatürklü formalarımızı, boynumuza astık atkılarımızı ve o gün olmamız gereken yere, 19 Mayıs Stadyumuna gidiverdik.

Çok ciddi yönetim hatası nedeniyle, iki dönem transfer yapamayan Samsunspor da, alternatifsiz kısıtlı kadrosuna rağmen Thomas Reis ve futbolcular olağanüstü işler başarıp, üçüncü sıra ve Avrupa hedefine doğru Samsunspor'u taşıdılar. Bu sözü en başta ifade etmek de fayda var diye düşünüyorum.

Kısıtlı kadroya rağmen maç öncesi, orta sahada ki dinamolar ve temaslı oyunu iyi oynayan Bennaser, Celil Yüksel ve Süper Ligin en iyi sol beklerinden biri olan Marc Bola'nın sakatlığı çok önemli üç eksik olarak dikkat çekiyordu. Thomas Reis can sıkan bu önemli eksiklerle birlikte kadro yapmak da zorlanacağı kesindi. Nasıl bir karar alacağı da herkesin merak konusuydu. Hatta sosyal medyadan kadro öneri paylaşımları fazlaca yapıldı. Maç önceleri bu paylaşımlar ne kadar doğru tartışılacak derecede önemli bir konu olduğunu düşünüyorum. Ben hiç bir maç öncesi böyle bir paylaşım yapmıyorum ve kesinlikle doğru olduğunu da düşünmüyorum.

Nihayetinde en önemli stoper Van Drongelen'in sol bek değerlendirilmesinin çok acemice bir karar olduğunu Yunus Emre bize fazlasıyla gösterdi. Orta saha da ise Tait ve Ntcham'ın temassız oyunu adeta sinirlerimizi geren başka bir durumdu. En önemli silahlarımızdan ve temaslı oyunu iyi yapan Emre Kılınç bu maçta ne oynadı. Ne oynamaya çalıştı. Valla çok merak ediyorum. Saha da temaslı oyun ve takım ruhundan uzak kötü bir mücadele varken, Thomas Hoca'nın oyuna müdahalede gecikmesi başka bir konuydu. Thomas Reis ikinci yarı oyuna, Yunus Emre'yi kenara, Drongelen'i stopere, sol bek de Soner Gönül'ü alarak başlamalıydı. Emre Kılınç'a ise bu kadar sabretmemesi gerekirdi diye düşünüyorum. Muja yerine Schindler ile başlasak nasıl olurdu diye de düşünmeden edemiyorum.

Şunu ifade etmek istiyorum ki maç kaybedebilir. Ancak saha ya çıkan futbolcuların bu kadar mücadelesiz ve temassız futbolu asla kabul edilemez.  Bu maç özelinde Drongelen ve Carlo Holse'yi mücadelelerinden dolayı ayrı tuttuğumu da ifade etmek istiyorum.

Maçın hakemlerine gelelim. Ofsayt olup olmadığı çok tartışmalı, çok minik belki de mm ölçülerle belli olabilecek bir pozisyon da var hakemi nasıl devreye girip gol iptal edilir. Arkadaşlar kural açıktır. Böyle bir durumda var hakemi devreye giremez. Orta hakemin kararı dikkate alınır. Allah aşkına ne yapıyorsunuz. Aynı pozisyonda rakip takım golü iptal edilir miydi. Elbette hayır. Bıktık artık sizlerin çifte standartınızdan.

Bir pozisyonda Drongelen'in boynunu sıkan, diğer pozisyonda ağzını kanatan Osimhen'de neden devreye girmiyorsunuz Ey Var hakemi... Neden... Ey orta hakem Drongelen sana kan reva içindeki ağzını gösterirken boynunu aşağıya eyip utanacağına, dönüp versen direk kırmızı kartı. Neden vermiyorsun. Osimhen denen bu adamın bir ayrıcalığı mı var. Yazıklar olsun. Yuhlar Olsun.

Dün akşam can sıkan diğer bir konu ise kameralara yansıyan bir kadının hareketi. Bayan bakın istediğiniz takımı tutmakda özgürsünüz. Ancak tutmadığınız bir takım taraftarının içine girip yaptığınız bu davranış, oraya gelen 30 bin taraftara karşı bir saygısızlıktır. Gece gündüz o kareografiyi hazırlayan Büyük Samsunspor taraftarının emeğine karşı bir saygısızlıktır. Samsun şehrinin değerlerine karşı bir saygısızlıktır. Her şey den önce şanlı Atatürklü armaya karşı yapılmış bir saygısızlıktır. Gelen binlerce tepkilerden sonra Instagram hesabınızı kapatmışsınız. Akabinde bir özür yazısı da paylaşmışsınız. Kusura bakmayın özrünüzü bir Samsunspor yazarı ve taraftarı olarak kabul etmiyor ve sizi şiddetle kınıyorum.

Sevgili renktaşlarım kötü bir mücadele, kötü hakemler, kötü kareler yaşadığımız bir gece oldu. Esasında gecemiz çok güzel karelerle başlamıştı. O büyük Samsunspor taraftarının neferleri çok güzel bir kareografiye imza atmışlardı. Kaç gündür uğraşıp emek verdiler. Dile getirmemek ayıp olur. Hepsini gönülden tebrik ediyorum. Emeğinize ve yüreğinize sağlık.

Büyük Samsunspor taraftarı sadece bir maç kaybettik. O kadar. Bizim derdimiz kişiler, kupalar, başarılar vb. değil. Çok daha ötesi. Yolumuz belli.. Durumuşuz belli. Karakterimiz belli. İzimiz belli. Son nefese kadar.

"Şanlı Atatürklü Armanın İzindeyiz"

Sağlıcakla Kalın.

 

EN ÇOK OKUNAN HABERLER