Doğuş Can Kavaklı, Liyakat, Mülakat

Doğuş Can Kavaklı, Liyakat, Mülakat

Samsun'un usta kalemi Akın Üner, yaşadığımız kentin nabzını Samsun Son Haber'de tutuyor.

DOĞUŞ CAN KAVAKLI, LİYAKAT, MÜLAKAT

Akın Üner ile 9:15 Tramvayı, şehrimizdeki gelişmelere sıcağı sıcağına yorum yapmak için açtığımız bir pencere.

Hani, yarını beklemeyecek yazılar olur ya, işte o kalemden bir köşe.

Ancak bazen öyle olaylar oluyor ki sıcak yorum yapmak yazanı da okuyanı da boşa düşürebiliyor. Hızlı olacağım derken klavyenizin ahlakına halel gelebiliyor.

Bu nedenle temkinli olmayı uygun gördüğümüz bir konuyu biraz gecikmeli olarak yazmayı uygun gördük.

Samsun'da geçtiğimiz aylarda kaldığı yurdun 6. katından atladığı görüntüler ile gündeme gelen Doğuş Can Kavaklı isimli delikanlının Asarcık ilçesinde girdiği iş mülakatında elenmesi nedeniyle bunalıma girerek intihar ettiği ileri sürüldü.

Samsun'un gözü pek avukatlarından Tufan Akçagöz'ün başlattığı hukuk süreci, önce Samsun Son Haber'de, sonra diğer yerel basın kuruluşlarında, en sonunda ulusal basına kadar yansıdı.

Vekâleten görev yapmakta olan kaymakamın vazifeden ek çektirilmesi dışında henüz idari bir işlem yapılmazken resmi makamlardan doyurucu bir açıklama gelmedi.

Ülkemizde artık sıradanlaşan suçlardan birisi olan torpil, mülakatta adam kayırma gibi çirkinliklerden birisine maruz kalan bir gencin bunalıma girmesi ve hayatına son vermesi, bazıları için unutulması gereken idari bir kaza olarak görülebilir.

Ancak toplum vicdanı kanadığı zaman kangrene dönebiliyor.

Mesele bu açıdan önem taşıyor.

Elbette ülkemizde vicdan ve sorumluluk sahibi birçok siyasetçi ve yetkili bulunuyor.

Bunlardan birisinin çıkıp konuyla ilgili gerçekleri açıklaması, yürütülen idari ve adli süreçleri kamuoyuyla paylaşması gerekiyor.

Öte yandan memleketin bu torpille ihale verme, personel alma, makam verme hastalığından bir an evvel arındırılması şart.

Ekonomi bozuk, sağlık sistemi sorunlu, okullarda sıkıntı var, trafik tıkalı, maçlarda hakemler yanlış düdük çalıyor filan diye her şeyden yakınıyoruz ya hani.

Bunların asıl sebebi, liyakat yerine mülakat diyen anlayıştan kaynaklanıyor.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER