Samsun için kuvvetli yağış, fırtına ve rüzgar uyarısı!

Samsun için kuvvetli yağış, fırtına ve rüzgar uyarısı!

Kış mevsimi iyiden iyiye kendini hissettirmeye başladı. Hırkalar gardroplardan çıktı çıkmasına ama, meteoroloji birkaç günde bir uyarı yapmaya başladı. Kış mevsiminin etkileri kendini hızlı bir biçimde hissettirdiği Karadeniz ve Samsun için bugün de yine kuvvetli yağış, fırtına ve rüzgar uyarısı yapıldı.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Bölgemiz genelinde devam eden aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; Samsun, Sinop, Kastamonu ve Ordu kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Ani sel, Su baskını, Yıldırım, Yağış anında kuvvetli rüzgar, Ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DENİZ (FIRTINA) UYARISI

Rüzgarın, Doğu Karadeniz'in batısında (Sinop-Ordu arası) bugün sabah saatlerinden itibaren batı ve kuzey batılı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektadir. Fırtınanın; yarın (Cuma) akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın bölgemiz genelinde batı ve kuzey batılı yönlerden kıyı kesimlerde kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (40-60 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Ağaç ve direk devrilmesi, Çatı uçması vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

HABER MERKEZİ 

EN ÇOK OKUNAN HABERLER