Canına mülakat nedeniyle mi kıydı?

Canına mülakat nedeniyle mi kıydı?

Samsun'da 22 yaşındaki Doğuş Can Kavaklı KYK yurdundaki intiharının arkasında mülakat mobingi mi var?

Samsun'da, psikolojik danışmanlık ve rehberlik (PDR) bölümünden yeni mezun olan 22 yaşındaki Doğuş Can Kavaklı, eşyalarını almak için geldiği Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) binasından atlayarak intihar etmişti.

Samsun Barosu avukatı Tufan Akcagöz, 6. kattan atlayarak yaşamına son veren PDR mezunu Doğuş Can Kavaklı'nın ölümüne işe girmek için katıldığı Asarcık Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nın personel alımı mülakatının neden olduğu ile ilgili gündeme gelen iddialar sonrası, mülakatı yapanlar hakkında suç duyurusu yaparak, kamu davası açılmasını talep etti.

Canına mülakat nedeniyle mi kıydı?

Samsun Barosu avukatı Tufan Akcagöz ise Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı suç duyurusunda mülakatta sorulduğu ileri sürülen bu sorulara dikkati çekerek, verdiği dilekçesinde şunları dile getirdi:

"Doğuş Can Kavaklı bölümünden mezun olduktan sonra, Asarcık Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nın eleman ilanı görür ve müracaatını yapar. Yine iddiaya göre, mülakata davet edilir ve mülki amirin de içinde bulunduğu bir heyet tarafından kendisine sorular yöneltilir. Bu sorulardan biri, "Hangi takımı tutuyorsun?" sorusudur. Genç adam, "Milli takımı tutuyorum!" diye cevap verir. Mülakat heyeti, "Yok yok! Vardır tuttuğun bir takım!" diye ısrar edince, "Vallahi yok" der ve "Milli takım, bir de Samsunspor'u tutarım?" "Ayrıca ben de sporcuyum, spor yaparım, takım filan tutmam!" diye cevap verir.

Akabinde, hayalleri suya düşen Doğuş Can Kavaklı, "Eşyalarımı alıp çıkacağım" diye girdiği kredi yurtlar kurumunun altıncı katından kendisini aşağı bırakır. Şu tarih itibarıyla bu konuyla ilgili herhangi bir resmi bir açıklama, yalanlama ya da başka bir değerlendirme duymadım. Dolayısıyla, bu iddiaların varlığı, kamu görevini ifa edenlerle ilgili mutlaka araştırılmalıdır.

Bu nedenle, 22 yaşındaki gencimizin intihar etmesine giden sürecin önemli bir parçası olarak ortaya çıkan bahse konu mülakatın kim tarafından yapıldığı, mülakata katılan diğer gençlerin ifadelerine başvurulması suretiyle yazıda belirtilen tarzda soruların diğer adaylara da sorulup sorulmadığı, mülakatta hukuka uygun kriterlerin uygulanıp uygulanmadığı hususlarının Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturulmasını talep ediyorum.

 

Canına mülakat nedeniyle mi kıydı?

EN ÇOK OKUNAN HABERLER