'Kudretli Samsunspor'

'Kudretli Samsunspor'

Yazıları ilgiyle okunup takip edilen köşe yazarımız Hamza Küçük, 'Kudretli Samsunspor' başlıklı yeni yazısını samsun son haber okuyucuları için kaleme aldı.

KUDRETLİ SAMSUNSPOR

Dün akşam statta olanlar tam bir futbol ziyafeti yaşadılar. Futbolda olması gereken her şeyi gördük ve yaşadık.

Maça çok iyi başlayıp, pozisyon bulup alakasız bir gol yedik. Zeki belki de şimdiye kadar yapmadığı bir hata yaptı, aynı hatayı 1-1'i yakaladıktan sonra Drongelen de yapınca yine geriye düştük. Bennasser her maçta bir hata yapıyor, şimdiye kadar yaptığı hatalarda sorun yaşamamıştık ama dün faturayı kestiler. Eskiler yere bardak düşüp kırılınca nazar çıktı derler. Bazen de bardak kırılmayınca kaldırır bardağı kırarlar, Bennasser'in pozisyonu da nazarlık olsun.

Reis maça üçlü forvetle çıktı. Laura'nın süratinden faydalanıp, Emre'nin ters toplarıyla Marius'u buluşturmayı düşünmüş olacak. Taktik fena da değil ama alakasız goller yenince taktik de çöp oldu.

Pozisyona girip atamayınca, pozisyon vermeden gol yemek de kaçınılmaz oluyor. Okan'ın da kaleci şansı yanında değildi. Okan'ın yanında olmayan şans Göztepe kale önündeydi.

Nitcham'ın ikiz kardeşi var sanırım, şimdiye kadar ikizini izlemişiz. Laura değişik bir oyuncu, şimdiye kadar bir numarasını göremedik. Çoğu taraftar oyuna geç girdiği için verimli olmadığını söylüyordu. Reis bu sesleri duymuş olacak maça Laura ile başladı. Koşarken formasını aşağı çekmekten başka bir şeyini göremedik. Erkek arkadaşına trip atan kızlar gibi sahada dolanıyor. Rakip hücumdayken oyunda yok. Top bize gelince de bir var üç yok. Bundan sonra taraftar da artık Laura oyuna girsin demez.

Maçın sonlarına doğru galibiyet için yüklenirken Soner Gönül Bola değişikliği de yerinde bir değişiklikti. Baskıya gittiğimiz anlarda defans arkasına atılan toplarda sıkıntı yaşayabilirdik, Soner'in çabukluğu bu anlamda önemliydi. Geçen maçta olduğu gibi uzaktan Soner yine iyi vurdu dönen top galibiyeti getirdi. Muja tempolu oynayan bir oyuncu, Emre, Muja, Carlo gibi oyuncular ayaklarına top geldiğinde oyunun yönünü değiştirebilecek türde oyuncular.

Zeki farklı bir oyuncu, saha içinde ne yapması gerekiyorsa fazlasıyla yapıyor, oyun bilgisi, pozisyon alması hepsi usta işi. Kingsley'e verdiği pasın şiddetini öyle ayarladı ki az hızlı gitse aut olacak yavaş gitse rakipte kalacak.

Maçı izleyen herkes galibiyetin Samsunspor'un hakkı olduğunu söylerdi. Taraftar da inanmış olacak ki son ana kadar desteği ve inancı bırakmadı.

Göztepe öne geçtiği zaman kalecileri hariç çok fazla oyunu soğutmadı. İyi oyun olmasının sebebi de bu. İki taraf da futbol oynamak isteyince iyi oyun oluyor. Başakşehir maçı da iki taraf iyi oyun oynayınca heyecanlı geçmişti.

Maçın yardımcı hakemleri maalesef oynanan oyun kalitesinde değildi, gözlerinin önündeki pozisyonu süzemediler. Hakem Göztepe kalecisine zaman geçiriyor diye sarı kartı verdi, sonrası yine aynı, değişen bir şey yok. Sarıyı gören kaleci aynı devam ediyor Şimdiye kadar zaman geçirdiği için ikinci sarıdan atılan kaleci var mı bilmiyorum.

Geçen sezon Adana Demir Spor maçı bizim için can suyu olmuştu, başkasına can suyu vermeye gerek yok. Yolumuza devam etmek için üç puan şart.

Maç sonrası Efsane Başkan İsmail Uyanık maça girişte yaşanan sıkıntı ile ilgili twet attı. Yerden göğe kadar haklı, maça her girişte benzer sorunları yaşıyoruz. Diğer illerdeki arkadaşlarla konuştuğumuzda böyle bir sorun olmadığını söylüyorlar.

Takımların büyüklüğü aldıkları kupalar, şampiyonluklarla ölçülmez. Takımların ruhu vardır. İttihat ve Terakki'nin ruhu Kuva-yi Milliye'nin takımı Büyük Altay'a da selam olsun.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER