Yavuz Ünal odasını neden önceden topladı? Elçi mi olacak?

Yavuz Ünal odasını neden önceden topladı? Elçi mi olacak?

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararnamesi ile birlikte koltuğu yeni rektör Prof. Dr. Fatma Aydın'a bırakan Prof. Dr. Yavuz Ünal, İlahiyat Fakültesi'ndeki odasını toplaması merak konusu oldu. Yavuz Ünal neyin hazırlığını yaptı?

Bugün itibariyle OMÜ rektörlüğü sona eren Prof. Dr. Yavuz Ünal görevi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatma Aydın'a bıraktı. Yakın çevresinde uzun bir zamandır gönlünde Diyanet İşleri Başkanlığı olduğunu bilinen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ikinci kez OMÜ Rektörlüğü görevine atanmayan İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yavuz Ünal'ın makam odasının yanı sıra fakültedeki odasını da önceden toplaması merak konusu oldu.

ELÇİ Mİ OLACAK?

Kendisine rektörlük için ikinci bir şans tanınmayan Prof. Dr. Yavuz Ünal'ın yeni rektör atamalarından günler önce İlahiyat Fakültesi'ndeki odasını toplaması şaşkınlık yaratırken, Ünal'ın bu hareketi sonrasında, kendisine elçilik görevi verileceği konuşuluyor. Bununla birlikte Ünal'ın emekli olabileceği ihtimalleri üzerinde değerlendirmeler yapanlar da söz konusu.  

5 Üniversite Gecikmeli Yeni Rektör Atamalarını Bekliyordu

16 Ağustos 2024 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı atama kararları, Türkiye'nin akademik dünyasında önemli değişikliklere sahne olmuş ancak Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin de aralarında olduğu geriye kalan 5 üniversitenin rektör atamaları yapılmamıştı. Prof. Dr. Yavuz Ünal'ın da aralarında olduğu çok sayıda ismin rektörlük için konuşulduğu süreçte ipi Prof. Dr. Fatma Aydın göğüsledi.

Yavuz Ünal odasını neden önceden topladı? Elçi mi olacak?

ÖZEL HABER - HABER MERKEZİ 

EN ÇOK OKUNAN HABERLER