'Ekranlarda Behzat Ç. eksik'

'Ekranlarda Behzat Ç. eksik'

Yazıları ilgiyle okunup takip edilen Samsun Son Haber Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Bilik, 'Ekranlarda Behzat Ç. eksik' başlıklı yeni yazısını samsun son haber okuyucuları için kaleme aldı.

EKRANLARDA BEHZAT Ç. EKSİK

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Köyü'nde 21 Ağustos'ta kaybolduktan 19 gün sonra 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'ne gömülü halde bulunan Narin Güran'ın ölümüne ilişkin soruşturma sürüyor.

Bu soruşturma sürdükçe de medyamız bu dosya ile yatar kalkar oldu. Her kanal köyün bir başka noktasında nöbet tutuyor. Köyün nüfusundan fazla muhabir var bölgede.

Narin artık hepimizin evladı bu yüzden Türk halkı konuya çok duyarlı dolayısı ile Narin konusunda gelecek her habere kulak kabartıyoruz. Bu yüzden medyamızın ilgisi normal.

Ancak değinmeden geçemeyeceğim bir iki noktada var. Öncelikle sosyal medya başta olmak üzere basın ve klasik medya olmasaydı Narin vakası da kayıp bir kız çocuğu olarak kalacaktı.

Şimdi bir mezarı ve katil zanlıları ile en azından süren bir cinayet soruşturması var.

Buraya kadar medya yayınları çok faydalı oldu.

Ancak, her akşam TV ekranlarında öyle tipler bu soruşturmayı değerlendiriyor ki inanamıyorum.

Üstelik normal zeka seviyesinin altında kalan durum değerlendirmeleri var ki umarım Narin soruşturmasını yürüten kolluk kuvvetleri bu yayınları izlemiyordur. Eğer izliyorlarsa kafaları o kadar çok karışır ki bırakın Narin'in katilini bulmayı, evlerinin yolunu bulamazlar.

Aman efendim kimler yok ki Narin davasını değerlendiren; eski bakanlar mı ararsınız yoksa milletvekilleri mi?  Sadece eski milletvekilleri de değil TBMM'de hali hazırda var olan milletvekilleri de o programlarda bilirkişi olarak konuşuyor. Milletvekili olarak olayı toplum gözünden falan değerlendirmeler de değil yaptıkları.

''Narin, ahırda katledilmiş, ahırda başka çuvallar da var. Bu çuvallar Narin'in konulduğu çuvalla aynı olabilir'' Sanırsın 30 yıl cinayet büro komiserliği yapmış. Biz de başarılı bulup ekranlarda deneyimlerinden faydalanalım diye adamı milletvekili seçmişiz.

Yeter mi? Asla yetmez TV ekranları boş kalmamalı. Her dakika Narin dosyası ile ilgili bir konu olmalı ki  reytingler düşmesin. Eee ne yapmak lazım? Kolayı var:  Narin, Türkiye gündemini değiştirmeden önce ne konuşuluyordu?  Kimler ekranlar da konuşuyordu? Onları yeniden ekrana çıkartalım. Allah sizi inandırsın Suriye stratejimizi değerlendiren güvenlik uzmanları, ekonomimizi de değerlendiriyorlardı. Şimdi de Narin soruşturmasını yorumluyorlar.

Diyorum ki; herhâlde kanallar sezon başında bu kişilerle yıllık bir sözleşme imzalıyor.  'Şu kadar kelime ekranlarımızda konuşacaksın' diye.  Adamcağız da bu sözleşme zoruyla çıkıp konuşuyor olmalı. Yoksa kendisine saygısı olan herkes ''Kardeşim bu benim alanım değil. Uzman insanlar zaten dosyada çalışıyor. Ben ne diyebilirim ki?'' der ve ekrana çıkmayı kabul etmezdi.

Para içinse daha ayıp zaten. Üç kuruş alacağım diye uzman kişiler tarafından yürütülen soruşturmaya akıl verme cüreti en hafif tabiri ile ahlaksızlık.

Benim kanallara tavsiyem şudur ki; Erdal Beşikçioğlu'nu unutmuşsunuz. Kendisi Milletvekili değil ama belediye başkanı. Üstelik malumunuz kendisi hem cinayet büro komiseri karakteri Behzat Ç.'yi başarı ile uzun süre canlandırdı.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER