Samsunlulara akıllı trafik sistemi yanlış anlatıldı

Samsunlulara akıllı trafik sistemi yanlış anlatıldı

Samsun'da bir önceki Belediye Başkanı Mustafa Demir zamanında hayata geçirilen akıllı trafik sistemi trafiğe çare olmadı. Üstelik Samsunluları adeta çileden çıkaran sonuçlara yol açtı.

Toplumsal yaşamı ilgilendiren konulara eleştirel yaklaşım tarzı ve yorumları ile gündem olan Yusuf Demircioğlu, Ulaşım Plancısı Akın Üner'i konuk etti ve Samsun trafiğini sordu.

Mevcut Belediye Başkanı Halit Doğan'ın müjdelediği yeni tramvay hattı projesinin de değerlendirildiği programda Üner; "Mevcut tramvay hattını yeni Şehir Hastanesine ve planlanan kamu yerleşkesiyle birlikte Araştırma Hastanesine bağlayacak olan tramvay hattı, hiç şüphesiz kentimizin konforunu arttırarak trafik yoğunluğuna da çare olacaktır. Elbette bu güzergahla birlikte kent içi ulaşım planının yeni baştan ele alınması, toplu taşıma hatlarının entegre edilmesi, karayolu trafik kesişmelerinin üzerinde kafa yorulması gerekiyor. Ancak bunlar tatlı dertler. Düşünülür ve çözülür.Yeri geldiğinde eleştirdiğimiz yöneticilerimizi ve siyasi kadroları doğru işler yaptığında alkışlamak gerekir. Yeni tramvay hattı projesi, alkışı hak ediyor" dedi.

 

 

EN ÇOK OKUNAN HABERLER