Dikkat köpek var! Uyarılarını dinlemedi özel mülke girdi. Köpek görevini mi yaptı?

Dikkat köpek var! Uyarılarını dinlemedi özel mülke girdi. Köpek görevini mi yaptı?

İşyerinin birçok noktasında asılı olarak 'Dikkat Köpek Var! uyarılarının bulunmasına rağmen Samsun'da tuvaletini yapmak amacıyla işyerinin bahçesine girerek köpeğin saldırısı sonucu yaralanan şahsın karşı karşıya kaldığı olayda vatandaşlar köpeğin mi, yoksa vatandaşın mı haklı olduğunu tartışmaya başladı. Sizce köpek mi haklı, yoksa vatandaş mı?

Önceki gün Samsun'da bir işyerinin şantiyesinde güvenlik amacıyla bulundurulan köpeğin saldırısına uğrayarak yaralanan şahsın yaşadığı olay kafaları karıştırdı. Olayın mağduru olarak birçok kişi uyarıları kulak ardı ederek köpeğin saldırısı sonucu yaralanan vatandaşın değil de, görevini yapan köpeğin mağdur olduğunu dile getirmeye başladı.  Vatandaşların bu görüşünü dayandırdığı nokta ise; özel güvenlik komisyonlarından izin alınması şartı ile özel güvenlik hizmetlerinde görev hayvanı kullanılmasında kanunen hiçbir sakınca bulunmamasına yönelik içtihatlar.

OLAY NASIL MEYDANA GELMİŞTİ?

Samsun'un İlkadım ilçesi Kıran Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Abdullah Aydın (39) adlı şahıs yoldan geçerken aniden sıkışınca tuvalet ihtiyacını gidermek için girdiği bir işyerinin bahçesinde zincirle bağlı olan Anadolu çoban köpeği kırması cinsi bekçi köpeğinin saldırısına uğrayıp yaralanmıştı.

Dikkat köpek var! Uyarılarını dinlemedi özel mülke girdi. Köpek görevini mi yaptı?

Haberi okuyan birçok kişi, köpeğin görevini yaptığı ve tuvalet ihtiyacı için "Dikkat Köpek Var!" uyarılarına rağmen işyerine giren vatandaşın haksız olduğunu dile getirmeye başladı.

Samsun'da güpegündüz tuvaleti gelen herkesin bir yerlere girmeye çalışmasının anlamsız olduğunu dile getiren vatandaşlar, "Köpek saldırısı sonucu yaralanan vatandaş için üzüldük. Böyle bir şey olmasını asla istemezdik. Ancak olayda farklı göstergeler mevcut. İşyerinin birçok yerinde Dikkat Köpek Var! levhaları asılı ve köpek havlıyor. Buna rağmen oraya nasıl girilebilir. Her tuvaleti gelen güpegündüz Samsun gibi büyük bir şehirde istediği yere girmesi ve ihtiyacını gidermesi de normal bir durum değil. Öte yandan işyeri açısından da şantiyede değerli malların korunması için güvenlik amacıyla bir köpek bulundurulmaktadır. Bu birçok işyeri açısından yanlış bir şey değildir. Köpek görevini yapmış? Esesan böyle bir köpeğin görevini yapmaması anormaldir" ifadelerini kullanıyor.

Öte yandan, özel güvenlik komisyonlarından izin alınması şartı ile özel güvenlik hizmetlerinde görev hayvanı kullanılmasında kanunen hiçbir sakınca bulunmamaktadır.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER