Samsun Son Haber'de Gündem; 'Enflasyon Muhasebesi ve Mali Müşavirlerin Durumu'

Samsun Son Haber'de Gündem; 'Enflasyon Muhasebesi ve Mali Müşavirlerin Durumu'

Toplumsal yaşamı ilgilendiren konulara eleştirel yaklaşım tarzı ve yorumları ile gündem olan Yusuf Demircioğlu'nun konuğu Samsun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Dilaver Öğütcü oldu.

Yusuf Demircioğlu'nun sunduğu Samsun Son Haber'de Gündem programında enflasyon muhasebesi ve mali müşavirlerin durumu ele alındı. Programda enflasyon muhasebesi uygulaması sürecinde mali müşavirlerin yaşadıklarından Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın tutumuna kadar merak edilen birçok konu gündeme getirildi.

"ARA DÖNEMLERDE BİLANÇO ÇIKARILAMAZ"

Enflasyon muhasebesi uygulamasının çok ciddi bir süreci gerektirdiğini belirten Samsun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Dilaver Öğütcü, "Meslek camiamıza çok fazla yük getiren bu uygulamanın şartlarını yerine getirmek için önemli bir sürece girdik. Enflasyon düzeltmesi hakkında önemli bir alt yapı çalışması yaptık. Programlar satın aldık. Ayrıca bunun için gerekli olan bilanço için çok ciddi bir çalışmaya gerek duyduk. Bununla birlikte belirtmeliyim ki; biz bu bilançonun verilmesinin karşısında olduğumuzu belirttik ve ara dönemlerde bilanço çıkarılmasına karşı çıktık" dedi.

"İŞ DÜNYASI GERÇEĞİ GEÇ ANLAYABİLDİ"

Samsun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Dilaver Öğütcü, geçen yıl Kasım ayında yapmış olduğu görüşmelere değinerek, ilgilere birçok firmanın bu süreçten zararlı çıkacaklarını belirttiğini hatırlatarak, "Maalesef iş dünyası gerçeği geç anlayabildi. Bu süreçte enflasyon muhasebesinin nasıl yapılması gerektiğine yönelik önerilerimizi de sunduk ancak yaşanan süreçte Hazine ve Maliye Bakanlığı bizim önerilerimizi de dikkate almadığı gibi gerekli olan hesaplamayı da yapamadı" ifadelerini kullandı.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER