'İki Deplasman Altı Puan'

'İki Deplasman Altı Puan'

Yazıları ilgiyle okunup takip edilen köşe yazarımız Akif Keleş, 'İki Deplasman Altı Puan' başlıklı yeni yazısını samsun son haber okuyucuları için kaleme aldı.

İKİ DEPLASMAN ALTI PUAN

Bir önceki yazımda, daha ligin başları olmasına rağmen, iddialı bir şekilde şunu ifade etmiştim. "Thomas Reis Hoca'nın bu futbol anlayışıyla, bu sene Samsunspor'un deplasman karnesi çok daha başarılı olacak diye"

Bu düşünce ışığında, Hatayspor galibiyet beklediğim deplasmanlardan bir tanesiydi. Ne mutlu ki öylede oldu.

Hem de ligin ilk iki deplasman maçından gol yemeden altı puan toplamanın yanında, Hatayspor'u 3-0 gibi net bir skorla geçilmesi takdir edilesidir.

Samsunspor kendi sahasında ilk maçını kaybetse de tüm futbol kamuoyu tarafından takdir edilen bir futbol oynamıştı. Göze hoş gelen, keyif veren bu futboluna deplasmanlarda da devam etmesi, kayıpsız puanlarla emeğinin, güzel futbolunun karşılığını aldı diyebilirim.

Peki Thomas Reis Hoca takım da neler yapıyor.

Sol tarafı komple değiştirdi. Sol Bek Marc Bola, Sol Açık Arbnor Muja seçeneklerini kullanıyor. Geçen sene her iki futbolcudan da gerekli verimi alamamıştık. Bu sene her iki futbolcuyu iki tane mis gibi yeni bir transfer olarak görebiliriz.

Geçen sene 10 numara oynatılan Ntcham 8 numara, kanat oynatılan Carlo Holse ise 10 numarada değerlendiriliyor. Emre Kılınç yokluğunda ise Schindler sağ açık da oynuyor.

Bence hepsi isabetli kararlar,  bu nedenle alınan sonuçlar ve oynanan kaliteli oyun Thomas Reis Hocaya yazar. Tebrikler Thomas Reis....

Emre Kılınç'ın sakatlıktan kurtulup takımla antrenmanlara başlaması da Thomas Reis Hoca'nın elini daha da güçlendirecektir.

Hatayspor maçı özeline geldiğimiz de ise;

Maçın başından sonuna kadar oyunun hakimi bir Samsunspor saha da vardı. 37. dakika da Arbnor Muja, Carlo Holse'nin pasında iki kişinin arasından geçip köşeye attığı gol, yine 51. dakika da Arbnor Muja'nın alda at dediği ortada Marius Mouandilmadji'nin kafa golü kalite kokan haraketlerdi. 73. dakika da ise yine Arbnor Muja sahnede ve bu sefer penaltı yaptırıyor, penaltıyı ise Ntcham gole çeviriyordu.

Hatayspor maçında Arbnor Muja 1 gol 1 asist 1 penaltı yaptırma ile maçın futbolcusu oldu diyebilirim. Tebrikler Muja.

Marius ve Ntcham'ın gol atması da futbolcuların morali açısından iyi oldu.

Bu aşamada...

Deplasmana giden taraftarlarımızı, Thomas Reis, futbolcular ve Samsunspor camiamızın tüm bileşenlerini gönülden tebrik ediyorum.

Ertelenen Başakşehir maçının ardından bu sefer milli maç arası nedeniyle bu hafta maç olmayacak. Bu nedenle Büyük Samsunspor taraftarıyla birlikte iç saha maçlarını çok özledik.

O zaman ne diyelim.

İki Deplasman Altı Puan

 

Sağlıcakla Kalın.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER