Özel okullarda servis ücretleri UKOME fiyatlarının çok üstünde

Özel okullarda servis ücretleri UKOME fiyatlarının çok üstünde

Okulların açılmasına kısa bir süre kala velilerin bir derdi de öğrenci servis fiyatları oluyor. UKOME fiyatları belli olmasına karşın özel okulların servis ücretleri bu rakamların çok üzerinde.

Okulların açılmasına kısa bir süre kaldı ve Samsun'da velileri okul alışverişinin yanı sıra bir de öğrenci servisi telaşı sardı. Devlet okullarında öğrenci servisleri Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından belirlenen rakamlarda öğrenci taşıyor ve bu rakamların üzerine çıkamıyor. Bu rakamlar 2024-2025 eğitim öğretim yılı için en kısa mesafe için BİN 132 TL en uzak mesafe için BİN 660 TL olarak belirlendi.  Ancak, özel okulalra durum farklı. Özel okullar kendi öğrencilerini taşıyan servislerden aynı zamanda personellerini de ücretsiz taşımasını istiyor. Üstelik yıl içinde düzenlenen gezi programlarında da yine öğrencilerin ücretsiz olarak gezilere götürülmesini talep ediyorlar. Öğrencilerini taşıayacak servisler ile anlaşmalarını buna göre yapıyorlar.

Üstelik çok öğrenciye sahip okullar servislerden komisyon dahi isteyebiliyor.

 

Servislerin maliyetlerini arttıran bu ekstralar ise öğrencilerin servis ücretlerine yansıtılıyor ve veliler UKOME kararlarının çok üzerinde fiyatlarla karşı karşıya kalıyor.

Veliler özel okulların bu tür uygulamarına karşı milli eğitim müdürlüğünü göreve davet ediyor.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER