OMÜ için sürpriz Rektör adayı belirleniyor! Yeni Rektör Kim Olacak?

OMÜ için sürpriz Rektör adayı belirleniyor! Yeni Rektör Kim Olacak?

OMÜ'nün yeni rektörü kim olacak? Atanmaya hangi aday daha yakın? Ondokuz Mayıs Üniversitesi için en güçlü rektör adayları kimler?, Kimlerin ismi öne çıkıyor?, Cumhurbaşkanı Erdoğan kimi atayacak?, Rektör Yavuz Ünal neden atanmadı? Ünal asıl nereyi istiyor? 64 adaylı süreçte sona gelindi. İşte bütün detaylar?

Görev süresi dolmasına rağmen geçen hafta yayınlanan Rektör Atama Listesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal'ın ismine yer vermemiş ve bu olaydan sonra  kulislerde farklı ve sürpriz isimler konuşulmaya başlanmıştı.

Geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 13 Üniversiteye yaptığı rektör atamasından sonra, görev süresi dolmasına ve ikince kez OMÜ Rektörlüğüne atanacağı ihtimaliyle bu atama listesinde yer alacağı beklenen OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal'ın başka bir kurama atanacağı ve onun yerine sürpriz bir ismin OMÜ rektörlüğüne atanacağı konuşuluyor.

YAVUZ ÜNAL DİYANET'İ Mİ İSTİYOR?

OMÜ Rektörlüğü'ne ikinci kez atanmasını beklerken son rektörler kararnamesinde ismine yer verilmeyen OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal'ın, Diyanet İşleri Başkanlığı ya da Cumhurbaşkanlığında bir makam için ikna edilmeye çalışıldığı belirtiliyor. Öte yandan Rektör Yavuz Ünal'ın uzun bir süredir yakın çevresine Diyanet İşleri Başkanı olmak istediğini de söyleniyor.

REKTÖR ADAYI HİKMET AYDEMİR SİYASİ DESTEĞİNİ KAYIP MI ETTİ?

64 rektör adayının başvurduğu OMÜ rektörlüğü sürecinde, adaylardan birisi olan ve başvuru sürecinde siyasilerden aldığı desteği kaybetti söylenen Rektör Adayı Prof. Dr. Hikmet Aydemir'in zayıf da olsa şansının hala daha devam ettiği belirtiliyor. Ancak daha ilginç olanı ise Aydemir'in siyasi desteğini tamamen kaybettiği de dile getiriliyor.

 

PEKİ, EN GÜÇLÜ ADAY KİM?

Bilindiği gibi Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü için çok sayıda aday başvurmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mevcut başvuruda bulunan 64 kişinin içinden atama yapabileceği gibi, hiç başvuruda bulunmayan bir ismi de Rektör olarak atama yetkisi bulunuyor.

OMÜ için çok ilginç isimler öne çıkıyor. Hiç şüphesiz bunlardan birisi de Prof. Dr. Musa Yıldız. Prof. Dr. Musa Yıldız, Gazi Üniversitesi Rektörü iken tıpkı OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal gibi şu ana kadar ataması gerçekleştirilmeyen ve yerine başka birinin atandığı isimlerden birisi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Prof. Dr. Musa Yıldız'ın yerine Gazi Üniversitesi Rektörü olarak Devlet Arşivleri Genel Müdürü Prof. Dr. Uğur Ünal'ı atadı. Bu nedenle Samsunlu akademisyen Prof. Dr. Musa Yızdız'ın ismi OMÜ Rektörlüğü için konuşulan isimler arasında yer alıyor. Prof. Dr. Musa Yıldız'ın aynı zamanda AK Parti'in ilk dönem milletvekillerinden birisi olan Musa Uzunkaya'nın akrabası olduğu da ifade ediliyor.

 

OMÜ Rektörlüğü için öne çıkan isimler ise şöyle:

Prof. Dr. Musa Yıldız,

Prof. Dr. Yavuz Ünal

Prof. Dr. Hamza Çalışıcı

Prof. Dr. Hikmet Aydemir

Prof. Dr. Şenol Eren

Prof. Dr. Emin Kasap

HABER MERKEZİ - Samsun Son Haber 

 atama  samsun

EN ÇOK OKUNAN HABERLER