OMÜ Rektörü Yavuz Ünal'ın görev süresi doldu: Yeni Rektör kim olacak?

OMÜ Rektörü Yavuz Ünal'ın görev süresi doldu: Yeni Rektör kim olacak?

14 Ağustos 2020 tarihinde OMÜ Rektörü olarak atanan Prof. Dr. Yavuz Ünal'ın görev süresi doldu. OMÜ Rektörlüğüne yeni atacak isim kim olacak? 64 adayın başvurusunu yaptığı OMÜ rektörlüğü için mevcut rektör Ünal ile birlikte 3 isim daha Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın masasında. Detaylar haberimizde...

Prof. Dr. Yavuz Ünal'ın görev süresi dolması ile birlikte OMÜ Rektörlüğüne kimin atacağın merak konusu oldu. 14 Ağustos 2020 tarihli kararname ile Ondokuz Mayıs Üniversitesine (OMÜ) rektör olarak atanan Prof. Dr. Yavuz Ünal'ın görev süresi doldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan birkaç gün içerisinde yeni OMÜ rektörünü açıklayacak.

64 İSİM BAŞVURDU: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın masasındaki isimler kimler?

Türkiye'nin köklü üniversitelerinden birisi olan Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin 11. Rektörü olarak 4 yıldır görev yapan ve bir dönemlik görev süresi dolan Yavuz Ünal'ın yerine atanacak isim merak ediliyor. OMÜ'nün 12. Rektörü olmak için 64  aday başvuruda bulundu. YÖK başvuruda bulanan adaylarla yaptığı mülakatın ardından bunlardan üçünü Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın masasında mevcut rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal ile birlikte, Prof. Dr. Hamza Çalışıcı, Prof. Dr. Hikmet Aydemir ve Prof. Dr. Emin Kasap var.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın birkaç gün içinde yeni OMÜ rektörünü açıklaması bekleniyor.

Bilindiği gibi görev süresi sona eren rektörler iki dönemden fazla rektörlük yapmamış olmak kaydıyla yeniden rektör olarak seçilip atanabilirler.

 

ÖZEL HABER  - Samsun Son Haber

 seçim  samsun haber

EN ÇOK OKUNAN HABERLER