Ercan Kara Artık Yabancı!

Ercan Kara Artık Yabancı!

Süper Lig'de ve TFF 1.Lig'de yabancı kuralının değişmesinin ardından mavi kart kuralının kalkıp kalkmadığı akıllarda soru işareti uyandırdı. Mavi kartlı oyuncular kimler?

Türkiye Futbol Federasyonu yeni yönetimle birlikte düzenlediği yönetim kurulu toplantısının ardından yabancı kuralının değiştiğini açıkladı. Değişen yabancı kuralının ardından futbolseverlerin aklında mavi kart uygulamasının kalkıp kalkmayacağına dair soru işareti uyandı.

Mavi kart nedir?

Mavi Kart sayesinde futbolcular, doğumla Türk vatandaşı olup da çıkma izni almak suretiyle Türk vatandaşlığını kaybedenler, belirtilen istisnalar dışında Türk vatandaşlarına tanınan haklardan aynen yararlanmaya devam ederler. Örneğin, Kerem Demirbay Almanya Milli Takımı'nda forma giymiş olsa da Türk kökenli olduğu için Mavi Kart sayesinde yerli statüde yer aldı.

Mavi kart uygulaması kalktı mı?

TFF'nin yeni yayınladığı yabancı kuralıyla ilgili talimatta mavi kart ile ilgili bir bilgilendirme yapılmadı ve uygulamanın kalktığı anlaşıldı.

İşte o talimat:

(1) Kulüpler A Takım Listesinde Türkiye A Milli Futbol Takımında oynama uygunluğu bulunmayan en fazla 14 futbolcu bulundurabilirler.

(2) 14'ten fazla sayıda yabancı uyruklu futbolcu ile sözleşmesi bulunan Süper Lig Kulüpleri, A Takım Listesine yazılmamış yabancı uyruklu futbolcuları A Takım müsabakalarında oynatamazlar.

(3) Kulüpler, 01.01.2004 ve daha sonra Türkiye A Milli Takımında oynama uygunluğu bulunan tescilli profesyonel futbolcularını A Takım Listesine yazma zorunluluğu olmaksızın müsabakalarda oynatabilirler. Bu futbolcuların son 6 ay süreyle kulübüne tescilli olması ve 15 yaşını tamamlamış olmaları kaydı ile profesyonel futbolcu olmaları koşulu aranmaz.

İşte Süper Lig'de Mavi karta sahip olan futbolcular

Galatasaray: Kerem Demirbay

Samsunspor: Ercan Kara

Antalyaspor: Erdal Rakip

Türki Cumhuriyet vatandaşı olan futbolcular:

Beşiktaş: Baktiyor Zaynutdinov

Çaykur Rizespor: Khusniddin Alikulov

Kayserispor: Otabek Shukurov

 

KAYNAK: AJANSSPOR

EN ÇOK OKUNAN HABERLER