Yıldırım'ın TFF Seçimindeki Büyük Çelişkileri

Yıldırım'ın TFF Seçimindeki Büyük Çelişkileri

Samsunspor'da taraftarlar TFF seçim sürecinde kendisiyle çelişen Yüksel Yıldırım'a eleştiriler getiriyor.

Dün yapılan TFF başkanlık seçimlerinde Trabzonspor'un eski başkanlarından İbrahim Hacıosmanoğlu, mevcut başkan Mehmet Büyükekşi'den daha fazla oy alarak yeni başkan seçildi. Ancak gün boyu seçim öncesi ve seçim sonrası ekranlara çıkan Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım'ın tüm açıklamaları ve hamleleri camiasında da tepkilere neden oldu.

1- Seçimden aylar önce Mehmet Büyükekşi aleyhinde açıklama yapan ve onun istifasını istemede adeta bayraktarlık yapan Yüksel Yıldırım'ın seçim günü, Büyükekşi'yi desteklemesi ve hatta yönetimine Samsunspor yönetiminden Veysel Bilen2i yazdırması çelişkilerin en büyüklerinden birisiydi.

2- Camia hassasiyetinden söz eden Yıldırım'ın, kişisel şartlar ne olursa olsun Samsunspor'un eski ve efsane başkanlarından İsmail Uyanık'ın TFF başkan adaylığına imza ya da sözlü destek bile vermemesinin izahı yok. Büyük ve güçlü camia olmanın yollarından birisinin kendi adamını her şartta desteklemek olduğunu Trabzonspor'dan görmüş olması lazım. Kişisel egolarla, camia bütünlüğünü sağlamadan bir şey yapılamıyor. İsmail Uyanık'ı desteklememenin hiç bir izahı yok.

3- Seçime geçilmeden önce mikrofonu önünde gören Yıldırım, hem TRT'ye hem de A Spor'a epeyce konuştu. Camia hassasiyetimiz diyerek Trabzonspor'un adayını destekleyemeyeceklerini belirtti. Bugüne kadar Uyanık'ın desteklenmemesi de dahil onlarca konuda camia hassasiyeti gözetmeyen Yıldırım'ın bu tavrı belki anlaşılabilirdi ancak tutup da açıkça Büyükekşi'yi desteklemesi büyük bir yanlıştı. Diğer birkaç kulübün yaptığı gibi tarafsız kalması daha doğru olurdu. Büyükekşi gibi fiyasko birinin bizim hassasiyetlerimizle örtüşen neresi var ki?

4- Seçim öncesi yaptığı açıklamanın mürekkebi kurumadan gidip Hacıosmanoğlu'nu tebrik etmesi de anlaşılabilir bir şey ama bunu bir eziklik duygusu içinde yapması ve önce dik duruş deyip sonra kıvrılıp bükülmesi, fotoğraflar çekinmesi de Samsunspor taraftarının tepkisine neden oldu.

5- Özetle, ölümü gösterip sıtmaya razı etme seçiminde Yüksel Yıldırım'ın dersine hiç çalışmadığı ve başarısız bir sınav verdiği görüldü.

Yıldırım'ın TFF Seçimindeki Büyük Çelişkileri

EN ÇOK OKUNAN HABERLER