'Diamond Tema, Türkiyelilik Ve Çuvallayan Eğitim Sistemi'

'Diamond Tema, Türkiyelilik Ve Çuvallayan Eğitim Sistemi'

Yazıları ilgiyle okunup takip edilen köşe yazarımız Akın Üner, 'Diamond Tema, Türkiyelilik Ve Çuvallayan Eğitim Sistemi' başlıklı yeni yazısını samsun son haber okuyucuları için kaleme aldı.

Diamond Tema, Türkiyelilik Ve Çuvallayan Eğitim Sistemi

 

Okuyucularım, başlığı görünce "gündemi kaçırıyorsun, bunlar geçen haftanın konuları" diye iç geçirmiş olabilirler.

Böyle düşünenler haksız sayılmaz, ancak ben gündemin peşine takılıp okuyucu goygoyculuğu yapmak yerine "kim, neyin peşindeydi; neden böyle oldu ve hangi izleri bıraktı?" gibi sorulara yanıt arayabilmek için birkaç gün bekleyip öyle klavye başına geçmeyi tercih ettim.

*

Başlıktaki konulara girmeyeceğim, çünkü bunların Türk toplumunun içine nifak sokmak isteyenlerin işi olduğunu düşünüyorum. Bu konuları dile getirerek ekmeklerine yağ sürmek istemiyorum.

Benim meramım başka!

*

Birkaç gün önce sosyal medyadan bir davetiye önüme düştü. Bir köyümüzde bayramlaşma için bir şenlik düzenlenmişti. Birbirinden güzel etkinlikler arasında bir piyango göze çarpıyordu. Elde edilen gelir camii ve mezarlık için harcanacaktı.

Köylü, İslamda piyango çekmenin haram olduğunu bilmiyordu, belli ki camii imamı da bunu çok sorun etmemişti.

Türk toplumu, devletin onca gayretine rağmen İslamiyet'in ruhunu Müslümanlara öğretememişti!

*

Son yirmi yılda sosyal medya diye bir canavar ortaya çıktı. Yüzlerce yıldır okumaya üşenen insanlara hap gibi bir takım bilgiler sosyal medya aracılığıyla sokulmaya başlandı.

Türk Milletinin binlerce yıldır göç ettiği, çok sayıda imparatorluk kurarak başka milletlerle etnik ve kültürel karıştığı doğru düzgün anlatılmadığı için sosyal medyada genetik test sonuçlarını gören Türk çocukları kendilerini Türkiyeli zannediyor!

Bütün dünya yasa dışı göçle mücadele ederken memleketini işgal edenlere kapıyı bacayı açmayı din kardeşliği kabul ediyor.

İslam'ın şartını ritüellerde, ezberlerde aramaya alıştırılan millet, Allah'ın dürüstlük, temiz ahlak, doğa sevgisi, eşitlik ve adalet gibi isteklerini yerine getirmeden Müslüman olamayacaklarını öğrenemiyor.

Tarihi olayları yaşandıkları dönemin gerçekleriyle, kültürüyle, yaşam koşullarıyla değerlendirmek gerektiği öğretilmeyince milletimiz ecdadından iğrenir hale geliyor.

*

1980'lere kadar Anadolu'da binlerce kişinin beşik kertmesiyle evlendirildiğini, Ortaçağda savaşa giden erkekler nedeniyle kız çocuklarının korumasız kaldığını ve kız çocukların koruma amacıyla güçlü ailelere verildiğini bilmezsen Peygambere atılan iftiralara inanırsın.

Binlerce yıldır dünyanın her yerinde hanedan aileleri içinde kanlı taht kavgaları olduğunu öğretmezsen, ahali kendi padişahlarını kardeş ve evlat katili zanneder.

*

Sorun, millete tarihini, kültürünü, dinini öğretemeyen milli ve dini Eğitim sistemindedir.

İslamiyet'i ritüellere, tarihimizi televizyon dizilerine hapsetmenin sonucu işte bu yozlaşmadır.