'Tebrikler Türkiyem'

'Tebrikler Türkiyem'

Yazıları ilgiyle okunup takip edilen köşe yazarımız Akif Keleş, 'Tebrikler Türkiyem' başlıklı yeni yazısını samsun son haber okuyucuları için kaleme aldı.

Tebrikler Türkiyem

Sevgili Okurlar,

Avrupa Şampiyonası Cuma günü Almanya İskoçya maçı ile başladı. Bir futbolsever olarak  bugüne kadar tüm maçları yakinen takip etmeye çalıştım. Ancak heyecanla Türkiye'min maçını bekliyordum.

Maç günü geldi çattı. Gün içinde ise masmavi Karadeniz'e doğru çayımızı yudumlarken aklımız ise  bu akşam ki Türkiye Gürcistan maçındaydı. 

Evet maç saati yaklaşıyor. Kadrolar ise açıklanıyordu. Beklendiği gibi Türkiye saha ya 4-2-3-1 dizilişi ile çıkıyordu. Kadrolar da ise Kaan Ayhan'nın ön libero, Barış Alper Yılmaz'ın santrafor olarak sahaya çıkması dikkat çekiyordu. Özellikle Kaan Ayhan yerine İsmail Yüksek tercih edilseydi, rakip takıma daha az pozisyon verirmiydik diye düşünüyor, Vincenzo Montela tercihine saygı duyuyordum.

Tribünler ise Dortmund'da yer gök kırmızı beyaz, müthiş bir taraftar vardı.

Heyecan dorukta. Kalpler hızlı atıyor. Maç ise heyecana eşdeğer çok yüksek tempoda  başlıyordu.

Türkiye sağdan soldan adeta saldırıyor, üst üste pozisyonlara giriyordu. Bunlardan bir tanesinde ise Kenan Yıldız'ın pasında Kaan Ayhan'nı şutu direkten dönüyordu. Rakip takım ise reaksiyon veriyor, çekilen şutu Mert Günok harika karşılıyordu.

Maç temposu daha da artıyor. Bu sefer sol taraftan Ferdi Kadıoğlu'nun ortasına, rakip takımın kafa ile karşıladığı top Mert Müldür'ün füzesi ile gol oluyordu. Tribünler ve tüm dünyada ki Türkler sevinç sarhoşu oluyordu.

Ataklar devam ediyor. Bu sefer Arda Güler'in pasında Kenan Yıldız golü atıyor. Ancak ofsayt ile iptal oluyordu.

Rakip takım Gürcistan ise direnç göstermeye çalıştığı bir zamanda, Mikautadze'nin golünde durumu 1-1'e getiriyordu. İlk yarı bu sonuçla tamamlanıyor devre arasına bu şekilde giriliyordu.

İkinci yarı yine yüksek tempoda maç başlıyor. Her iki takım tehlikeli pozisyonlara üst üste giriyordu.

Bu sefer...

Dakika 65'i gösteriyor. Süper çocuk Arda Güler sahneye çıkıyor, sol ayağı ile köşeye adeta bazuka gibi  golünü atıyordu.

Helal çocuk sana. Hela evlat sana. Var olasın Arda.

Yoğun ataklar devam ediyor. Rakip takım ise tehlikeli bir şekilde kaleye geliyordu. Türkiye 8 isabetli 22 şut çekerek önemli bir istatistik yakalasa da,  son dakikalar da şans da yanımızda oluyordu. Rakip takım üst üste korner kullanıyor, kalecileri de öne çıktığı bir anda Kerem  Aktürkoğlu bomboş kaleye topu dakika 90+7 de gönderiyordu.

Sonuç olarak 3-1 ile Avrupa Şampiyonasına çok güzel bir başlangıç yapmış olduk.

Özellikle defans ve ön libero bölgesinden kaynaklı rakip takıma rahat pozisyonlar verdik. Montella bu konuda daha iyi dersine çalışacak diye düşünüyorum.

Bu galibiyet kalbi Türkiye ile atan herkese bir sevinç kaynağı oldu.

Bu nedenle....

Tebrikler Ayyıldızlı Milli Takım.

Tebrikler Türkiyem.

Tebrikler Türkiye Cumhuriyeti

 

Sağlıcakla Kalın.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER