Kurban pazarı dert pazarı oldu!

Kurban pazarı dert pazarı oldu!

Alım gücünün ve üretimin düştüğü son yıllarda ülkemizin yaşadığı ekonomik tablo kurban pazarlarını da etkisi altına aldı. Kurbanın alıcısı da satıcısı da büyük dertli. Kurban pazarındaki esnaf 17 gündür siftah yapamadığından dert yanarken emekliler ise kurbanlık alamayacağını ve öylesine kurbanlıkları seyretmeye geldiklerini söylüyor.

Samsun'da kurban pazarlarındaki satışlardan memnun olmadıklarını dile getiren esnaflar, bu durumu diyanetin yanlış uygulamalarına ve ekonomideki ve üretimdeki kötü gidişata bağlıyor. Diyanetin yurt dışında 2 bin 500 liradan kurban hissesi satışı yapmasının satışları büyük oranda olumsuz yönde etkilediğini dile getiren esnaflar; "Bir hayvanın kaç hisse olacağı belli iken, diyanetin bu yaptığı nedir? Diyanet 400 kiloluk bir hayvandan 20 hisselik bir kurbanı nasıl çıkartabiliyor ve bunu yurt dışında satabiliyor?" ifadelerini kullanıyor.

Kurban Pazarlarında Bayram Telaşı! En Düşük Kurbanlık Kaç TL?

Kurban Bayramına birkaç gün kala Samsun'da kurban pazarlarında son durum nedir? En düşük kurban fiyatı ne kadar? Kurbanlık satıcısı esnaf kar edebiliyor mu? Bütün detaylar haberimizde?

En düşük kurbanlık fiyatı: İki emekli maaşı kadar!

Kurbana birkaç gün kala kurban pazarlarındaki haraketlilik de hızlandı. İnsanlar alım gücüne göre kurbanlık seçerken ülkemizde yaşanan ekonomik kriz kurban pazarlarına da yansıdı. Samsun'un farklı noktalarından kurban satıcısı esnafın bir araya geldiği kurbanlık pazarında satıcı da alıcıda durumdan şikayet ediyor. Kurban satıcısı zarar ettiğinden şikayet ederken, alıcılar ise fiyatların çok pahalı olduğunu ve kurban kesmek için bütün imkanları kullandıklarından şikayet ediyorlar. Ortalama bir hisse kurbanlık fiyatı iki emekli maaşına denk geliyor.

Bakan çok ama alan yok!

Geçmiş yıllara kurbanlık alacak kişilerin daha titiz davrandıkları pazarda, cüzdanına göre kurbanlık seçmek de zorlaştı. Satıcılar ise, geçmiş yıllara göre kurbanlıkların alıcılar tarafından daha çok izlendiğini buna rağmen daha zor alış veriş yapıldığını dile getiriyor.

ÖZEL HABER - SAMSUN SON HABER