Samsun'da trafikte fırsatçılık tehlike yaratıyor!

Samsun'da trafikte fırsatçılık tehlike yaratıyor!

Milyonlarca araç, milyonlarca insan? Trafikte geçen bir hayat? Trafikte öyle yerler, anlar ve hareketler var ki trafiğin ve de hayatın felç olmasına neden oluyor. Samsun'daki çift şeritli bir yolda sürekli meydana gelen fırsatçılık adeta isyan ettiriyor...

Samsun'da 2'inci Bulvar Yolu üzerinden gelerek, Öğretmenler Caddesi üzerinden 100. Yıl Bulvarı'na inen araçların kavşağa inmeden kırmızı ışıkta bekleyen araçların bazılarının uzun kuyruk nedeniyle hatalı sollama yaparak en öndeki aracın yanına doğru ilerleme hareketleri trafiğin tıkanmasına neden oluyor.

Öğretmenler Caddesi üzerinde 100. Yıl Bulvarına doğru dizilen araçların önüne geçmek için sollama yapan araçlar aşağıdan gelen araçlarla burun buruna gelince trafiğin tıkanmasına ve hatta felç olmasına neden oluyor.

Samsun'da trafikte fırsatçılık tehlike yaratıyor!

Kural dışı hareket edenler, trafikte bencil davrananlar, empati kurmayanlar, sabırsızlar ve daha pek çok nedene dayalı olarak gelişen nedenlerle ortaya çıkan sorunlara karşılaşmak günün her saati rastlamak mümkün. Yaşanan ihlaller kimisini öfkelendirirken, kimi sürücüler tarafından da avantaj veya fırsatçılık olarak değerlendiriliyor. Olayın bu şekilde olması ise trafikte önemli bir tartışmayı beraberinde getirirken sorunların çözümü için ise bir durum ortaya koymuyor.

Ülkemizin karayollarını her gün milyonlarca insanın iş, ziyaret ve turizm gibi çeşitli maksatlarla kullandığı otoyollar, devlet karayolları, il yolları, bulvarlar, caddeler, sokaklar, meydanlar, otobüs yolları, yürüyüş ve bisiklet yolları ulaşım sistemimizin omurgasını oluşturmakta ve karayolu ulaşım ve iletişim açısından büyük önem taşıyor. Buna rağmen bazı sürücülerin fırsatçılık davranışı ile gösterdiği refleksler trafiğin alt-üst olmasına neden oluyor.

Samsun'da trafikte fırsatçılık tehlike yaratıyor!

İşte Samsun'da da buna benzer fırsatçılığın neden olduğu kuraldışı hareketler, trafik ihlallerinin yaşandığı bir nokta var? Tam burada 100 puanlık bir soru akla geliyor.

SORU ŞU: Sürücü davranışı kapsamında eylemin istemeden niyetten sapmasına ve istenen amaca ulaşmak için planlanan eylem yolunun yanlış olmasına ne ad verilir?

A) İhlaller B) Hata C) Risk D) Kaza.

Her ne kadar bu sorunun cevabı teknik olarak B şıkı olsa da, esasen trafikte hatanın sonuçlarını düşündüğümüzde bütün şıkların doğru olabileceğini iddia edenlerin sayısının azımsanmayacak çok olduğu gerçeği ile de karşılaşırız.

2. Bulvar Yolu üzerinden gelerek, Öğretmenler Caddesi üzerinden 100. Yıl Bulvarı'na inen araçlar, 100. Yıl Bulvarı üzerindeki kavşağına doğru dizilen araçların önüne doğru geçmek için sollama yapan araçlar aşağıdan gelen araçlarla burun buruna gelince trafiğin tıkanmasına ve hatta felç olmasına neden oluyor.

ÖZEL HABER - SAMSUN SON HABER : H. Aslan

EN ÇOK OKUNAN HABERLER