Ünlü yönetmen Faysal Soysal Samsunsonhaber'de

Ünlü yönetmen Faysal Soysal Samsunsonhaber'de

Ünlü yönetmen Faysal Soysal Samsunsonhaber'de Yusuf Demircioğlu'nun konuğu oldu.

Kültür Bakanlığı tarafından Samsun'da düzenlenen Kültür Yolu Festivali için kente gelen ünlü yönetmen Faysal Soysal Samsunsonhaber'de Yusuf Demircioğlu'nun konuğu oldu.

İsrail soykırımına Dünya'nın sessiz kalması başta olmak üzere yaşanan süreçlerin konuşulduğu programda Faysal Soysal Yusuf Demircioğlu'nun sorularını cevaplayarak şunları söyledi; "Nazilerin yaptıklarını bu konuda yapılan filmlerden öğreniyoruz. Sanatın ve sinemanın gücü tam olarak da burada ortaya çıkıyor. Filistin konusunda da bu farkındalık ortaya koyulacaktır. Sanat camiası Filistin konusunda baskı altında ama ben ilerde bir ışık görüyorum ve o ışığın uzakta olmadığını düşünüyorum"dedi.

Sinemanın ve sanatın zulme karşı bir başkaldırı olarak kullanılmasına da değinen Soysal; " Politikacılar Filistin'deki yaşanan zulmü sadece izlemekle kalıyor ve bir kasabın kesim yapmaktan yorulup dinleneceği gibi İsrail'in de duracağını sanıyorlar. Oysa durmayacak. Soykırımına devam edecek. Bosna Hersek'de bunun örneğini gördük. Üç Yol Filmimde bunu anlatmaya çalıştım. Zalimlerin gücü onların yaptığı zulme göz yumulmasından gelir. İnsanlar sadece yaptıklarından değil yapmadıklarından ve görmezden geldiklerinden de sorumludur. Sinema ve sanat zalimlerin karşısında durmak, onların yaptıklarına karşı çıkmak için kullanılmalı" ifadelerini kullandı.