Filistinli ünlü yönetmen Samsunsonhaber'de 'Özgürlüğün anahtarı üretimde'

Filistinli ünlü yönetmen Samsunsonhaber'de 'Özgürlüğün anahtarı üretimde'

Filistinli ünlü yönetmen Ahmad Saleh Samsunsonhaber'de Yusuf Demircioğlu'nun konuğu oldu.

Kültür Bakanlığı tarafından Samsun'da düzenlenen Kültür Yolu Festivali için kente gelen Filistin sinemasının önemli isimlerinden birisi olan Ahmad Saleh Samsunsonhaber'de Yusuf Demircioğlu'nun konuğu oldu.

İsrail soykırımına Dünya'nın sessiz kalması başta olmak üzere yaşanan süreçlerin konuşulduğu programda Saleh Yusuf Demircioğlu'nun sorularını cevaplayarak şunları söyledi; " Yapılan protestolar aslında sadece bir oyun olarak kalıyor. Bu oyunun içerisinde bir içecek markası yerine başka bir içecek markasını, bir yiyecek markası yerine başka bir yiyecek markasını seçiyorsunuz. Oysa bunların hiç biri size ait değil. Dolayısı ile siz seçimleriniz ile sadece oyunun bir parçası oluyorsunuz. Bu ürünlerini kendiniz üretmediğiniz sürece özgür ve güçlü olmazsınız"

Flistin'de gördükleri ve yaşadıklarının uzaktan anlaşılamayacak düzeyde şeyler olduğunu kaydeden Saleh; " Flistinli çocuklardan bir şey öğrendim. Birlik olmayı. Birlik olmadıktan sonra bugün Filistin yarın bir başka müslüman ülke. Mutlaka aynı kaderi yaşayacaktır. Bu birliğin sağlanmaması yarın bir gün yaşanacak daha büyük zulümlere kapı aralıyor. Filistin halkının hikayelerine baktığımızda da acınası hikayeler değil. Tüm insanlığa örnek olacak hikayeler. Yaşadıkları karşısında sergiledikleri duruş verdikleri mücadele tüm insanlara örnek olacak düzeyde" dedi.