Çevre katliamına göz yuman SBB'den çevre günü kutlaması

Çevre katliamına göz yuman SBB'den çevre günü kutlaması

Çevre katliamına göz yuman Samsun Büyükşehir Belediyesi kendi resmi sayfasından çevre günü kutlaması yayınladı.

 Samsun'un Atakum ilçesinde yer alan Kurupelit Yat Limanı'nın doldurularak hemen önüne yapılması planlanan yeni yat limanı projesi için ÇED süreci başlarken böyle bir çevre katliamına göz yuman Samsun Büyükşehir Belediyesi kendi resmi sayfasından çevre günü kutlaması yayınladı.

Samsun'un Atakum ilçesinde Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz döneminde yapılan Kurupelit Yat Limanı, 31 Mart 2019 yerel seçimleri ile göreve gelen ve yeniden aday gösterilmeyen SBB eski Başkanı Mustafa Demir tarafından projelendirilerek yeni yat limanı projesi hazırlanmıştı.

Demir, Kurupelit Yat Limanı'nın doldurularak hemen önüne yeni yat limanı yapılmasını öngören projeyi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na devretmişti. Samsun Kurupelit Yat Limanı projesi ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği tarafından Çevresel Etki Değerlendirme Süreci(ÇED) toplantısı da yapıldı. Tam da böyle bir süreçte Samsun Büyükşehir Belediyesi resmi sitesinde 5 Haziran Dünya Çevre Günü kutlamasına yer verildi.

Çevre katliamına göz yuman SBB'den çevre günü kutlaması

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı olan Halit Doğan'da dolgu projesinden vaz geçmemiş ve sürecin devam etmesine göz yummuştu.