Murat Çan, 'Türkiye 2026'da erken seçim gündemi ile yüzleşebilir!'

Murat Çan, 'Türkiye 2026'da erken seçim gündemi ile yüzleşebilir!'

CHP Samsun Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu Üyesi Murat Çan, Türkiye'nin 2026 yılında erken seçim gündemi ile yüzleşmek durumunda kalacağını söyledi. Çan, Türk halkının ekonomik ve sosyal problemlerle yüz yüze bırakıldığını belirtti.

Bir yıllık Milletvekilliği dönemini değerlendirmek üzere Samsun'da basın mensupları ile bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi Samsun Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu Üyesi Dr. Murat Çan, uzun bir süredir kronikleşen, halkın ekonomik problemlerinden, sosyal ve kültürel gerçekliklerinden uzaklaşan AK Parti'nin yarattığı siyasal ortam nedeniyle Türkiye'nin 2026 yılında erken seçim gündemi ile yüzleşebileceğini söyledi.

Samsun'da basın mensupları ile bir araya gelerek bir yıllık milletvekilliği sürecini değerlendiren CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, "Biz Türkiye'nin birinci partisiyiz. Halkın gündeminden ayrı bir siyaset gündemi düşünmemiz mümkün değildir. Biz halkımızın karşı karşıya kaldığı özellikle ekonomik tabloyu yakından takip ediyor ve çözüm önerileri üretiyoruz. Örneğin bugün açlık sınırının altında maaşa mahkum edilen emeklilerimiz başla olmak üzere mevcut ekonomik tablo hükümetin halkın gündeminden giderek ulaştığını göstermektedir. Sosyal patlamalara neden olan bu sonuç ülkemizi 2026 yılında bir erken seçim gündemi ile karşı karşıya getirebilir. Ayrıca yaşadığımız bugünkü sorunlar sadece ekonomik sorunlarla da sınırlı değil. Ülkemiz adeta narkotik baronların cirit attıkları bir ülke durumuna gelmiştir. Parayla elde edilen mülk ve bunun karşılığında verilen vatandaşlık maalesef durumu hale getirmiştir. Hükümetin devam edebilme taakitinin olmadığını düşünüyorum. Vatandaşın 31 Mart yerel seçimlerinde verdiği tepkiye ek olarak son yapılan anketleri değerlendirdiğimizde bu tabloyu görebiliyoruz" dedi.

Murat Çan, 'Türkiye 2026'da erken seçim gündemi ile yüzleşebilir!'

CHP'nin Samsun'daki tek vekili olması nedeniyle sorumluluğunun çok yüksek olduğunu belirten Murat Çan, Türkiye'nin birinci partisi olmasına rağmen, partisinin Samsun'da belediye seçimlerinde elde ettiği sonuçlara da değinerek, "Sayın Genel Başkanımızın Samsun ziyaretinde de değindiği gibi, ülke genelinde partimizin elde ettiği başarıyı Samsun'da da yaşamak için çok gayret gösterecek ve bunun için ne gerekiyorsa yapacağız. Atatürk'ün partisi CHP'yi Samsun'da da birinci parti yapacağız. Göreve başladığımız günden bugüne kadar vatandaşlarımızın her türlü gündemi ile ilgilenmeye, dertlerine derman olmaya çalıştık. Hem bireysel olarak hem de görev aldığım bütün komisyonlarda görevini hakkıyla yerine getirmeye çalışıyorum" diye konuştu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Yasama Faaliyetleri kapsamında Haziran 2023'ten, 2024 yılının Haziran ayına kadar geçen dönemde, 28. Dönem yasama çalışmalarının ilk bir yıllık döneminde 12 soru önergesinin yanı sıra, 3 araştırma önergesi ve 4 kanun teklifi veren Murat Çan, imza attığı 5 genel görüşme önergesine ilaveten, genel kurulda 51 kez konuşma yaparak, TBMM'de 6 adet de basın toplantısı düzenledi.

Murat Çan, 'Türkiye 2026'da erken seçim gündemi ile yüzleşebilir!'