Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesinde 'düşük doz lazer tedavi' hizmeti verilmeye başlandı.
Türkiye'de veteriner fakülteleri arasında 2'nci, bölgede ise 1'inci uygulama merkezi olan OMÜ, İç Hastalıkları Anabilim Dalı Üyesi Prof. Dr. Didem Pekmezci yürütücülüğünde ve Dr. Öğretim Üyesi Ümit Özcan ile Arş. Gör. Dr. Zeynep Nurselin Kot'un eşlik ettiği proje ekibi, K-LASER veteriner düşük doz lazer cihazı ile can dostları tedavi etmeye başladı.
Pekmezci 'Düşük doz lazer terapi, hayvan dostlarımıza büyük bir konfor sağlamaktadır'
Günümüzde teknolojinin sağlık alanındaki hızlı ilerleyişinin, veterinerlik uygulamalarını da olumlu yönde etkilediğini belirten Prof. Dr. Pekmezci, 'Veteriner düşük doz lazer terapi (low-level laser therapy-LLLT), özellikle son yıllarda dikkat çeken ve hayvan sağlığında başarıyla uygulanan yenilikçi bir tedavi yöntemi. Bu terapi, iyileşme süreçlerini hızlandırma, ağrıyı azaltma ve inflamasyonu kontrol altına alma konularında önemli avantajlar sunuyor. Dolayısıyla düşük doz lazer terapi, hayvan dostlarımıza büyük bir konfor sağlamaktadır' dedi.
'Ülkemizde veteriner fakülteleri arasında ikinci, bölgemizde ise birinci uygulayıcı merkeziyiz'
Bu yenilikçi tedavi yönteminin, hayvanların yaşam kalitesini artırmak, iyileşme süreçlerini hızlandırmak ve tedavi etkinliğini arttırmak amacıyla tercih edildiğini vurgulayan Prof. Dr. Didem Pekmezci, 'Veteriner düşük doz lazer terapi ile hastalarımızda akut/kronik ağrı yönetimi, dermatolojik problemler, inflamatuar hastalıklar, pankreatitis, sistitis, felin kronik gingivostomatitis ve yara iyileşmesi gibi bir çok durumda kullanılmaktadır. Ülkemizde Veteriner Fakülteleri arasında ikinci, bölgemizde ise birinci uygulayıcı merkeziyiz ve büyük mutluluk duymaktayız' diye konuştu.