CHP Samsun İl Örgütünden kadın cinayetlerine tepki

CHP Samsun İl Örgütünden kadın cinayetlerine tepki

CHP Samsun il Örgütü ve Kadın Kolları, İngilizce Öğretmeni Saadet Çay'ın, eşi tarafından öldürülmesinin ardından, son günlerde artan kadın cinayetlerini kınamak amacıyla basın açıklaması yaptı.

CHP Samsun İl Örgütü ve Kadın Kolları, İngilizce Öğretmeni Saadet Çay'ın boşanma aşamasındaki eşi tarafından öldürülmesi ve artan kadın cinayetleri nedeniyle basın açıklaması yaptı. Açıklamada kadına yönelik her türlü şiddet kınanarak, cinayetlerin önlenmesi için acil yasal düzenlemelere ihtiyaç olduğu belirtildi.  

"Takipçisi olacağız"         

Samsun'da boşanma aşamasında olduğu kocası tarafından silahla vurularak öldürülen  İngilizce Öğretmeni Saadet Çay'ın başına gelenlerin derin üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Kadın Kolları Başkanı Naciye Arapoğlu, "Kadına yönelik şiddet insanlık onuruna aykırı bir suçtur. Kadınların yaşam haklarının korunması ve şiddete maruz kalmaması için gerekli önlemlerin alınması ve farkındalığın artırılmasını talep ediyoruz. Toplum olarak kadınların güvenliğinin ve haklarının korunması için birlikte çalışmalıyız. Kadına yönelik şiddetin her türlüsüyle mücadele etmek hepimizin sorumluluğudur. Bu zor zamanlarda Saadet Çay'a rahmet, ailesine başsağlığı ve sabır dileklerimizi iletiyoruz. Adaletin sağlanması için bizler Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Kadın Kolları olarak sürecin takipçisi olacağız" dedi.

 "Kadın cinayetleri toplumsal bir sorun"

Kadın cinayetlerinin toplumsal bir sorun olduğuna dikkati çeken CHP Samsun İl Kadın Kolları Başkanı Naciye Arapoğlu, "Topluma hâkim erkek egemen anlayışın değiştirilmemesi, kadın üzerinden yanlış söylemlere devam edilmesi ve kadının erkekle eşit birey olarak kabul edilmemesinin sonucudur. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasının önemi her bir cinayette daha da güçlü bir biçimde yeniden ortaya çıkmaktadır. Devletin ve hükümetlerin görevi 'toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, kadına yönelik şiddetin önlenmesi, cinsler arası her türlü ayrımcılığın ortadan kaldırılması, kadının ekonomik, sosyal ve siyasi olarak güçlendirilmesi' için her tür düzenlemeyi yapmak ve gereken önlemleri almaktır. Devlet kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddeti önlemek, kadın cinayetlerinin önüne geçmek ve kadını her alanda güçlendirmekle görevlidir" diye konuştu.

 

"İnsanız, eşitiz, bireyiz?"

Kadın cinayetlerini önlemek, kadın cinayetlerinde asla ceza indirimi yapılmaması için her türlü yasal düzenlemeyi yapmak ve uygulamaya geçirmek üzere bir an önce gereğinin yapılmasını beklediklerini vurgulayan Naciye Arapoğlu, "İstanbul Sözleşmesini hedefe alarak içlerindeki gerici zihniyeti topluma yansıtmaya ve kabul ettirmeye teşebbüs eden ve Türk kadınının, Cumhuriyet yasaları ile sahip olduğu yasal haklarını elinden almaya cüret eden kötücül zihniyete: Açıkça ve yüksek sesle yeter artık diyoruz: Kadınların hayatı ölüme değil yaşama adanmıştır. Hiçbir erkeğin emaneti, malı, namusu değiliz. İnsanız eşitiz, bireyiz. CHP Samsun İl Kadın Kolları olarak kadına karşı şiddet ve kadın cinayetlerini lanetliyor ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerine son verilmesi için sonuna kadar mücadele edeceğimizi bir kez daha kamuoyuna duyuruyoruz" ifadelerine yer verdi.

 CHP Samsun İl Örgütünden kadın cinayetlerine tepki

EN ÇOK OKUNAN HABERLER