Kayserispor ile 28. Randevu: Samsunspor Üstün Durumda

Kayserispor ile 28. Randevu: Samsunspor Üstün Durumda

Samsunspor, Kayserispor ile tarihindeki 28. maça perşembe akşamı çıkacak. Temsilcimiz rakibine karşı çok üstün görünüyor.

Süper Lig'in 22. hafta müsabakasında Samsunspor, perşembe akşamı Kayserispor ile karşılaşacak. İki takım arasında bugüne dek Süper Lig ve Birinci Lig'de olmak üzere 27 maç oynanmış. Bu maçlarda Samsunspor'un üstünlüğü görülüyor. Temsilcimiz bu 27 maçın 11'ini kazanırken, Kayserispor'un 7 galibiyeti var. 9 maç ise berabere bitmiş.

KAYSERİ'DE DENGE, SAMSUN'DA ÜSTÜNLÜK

Kayseri'de oynanan maçlarda bir edenge söz konusu iken Samsunspor'un rakibine daha fazla gol attığı görülüyor. Oynanan 15 maçta Kayserispor 6, Samsunspor ise 5 kez kazanırken 3 maç ise beraberlikle sona ermiş. Samsunspor'un 23 golüne karşılık Kayseri ekibinin ise 20 golü var. Samsun'daki 13 maçta 6 Samsunspor galibiyeti ve 6 beraberlik yaşanırken, Kayserispor'un tek galibiyeti var. Temsilcimizin attığı 19 gole karşı ağlarında gördüğü gol sayısı 8. 

Kayserispor ile 28. Randevu: Samsunspor Üstün Durumda

TARİHİ MAÇ

İki takım arasında tarihi bir maç da oynanmış. 1985-86 sezonunda rakibin deplasmanda 5-0 mağlup eden Samsunspor, Süper Lig tarihindeki en farklı deplasman galibiyetini elde etmiş. Bu maçta Kayserispor'un kullandığı iki penaltıda ise kaleci Fatih Uraz gole izin vermemiş. 

Ligin ilk yarısında Kayseri'de oynanan maç 2-1 ev sahibi üstünlüğü ile sona ererken, Samsun'da oynanan son lig maçında Samsunspor, 2014-15 sezonunda 2-0 kazanmıştı.

ÖZEL HABER