Mustafa Demir'i adaylıktan eden nedenler?

Mustafa Demir'i adaylıktan eden nedenler?

Samsun'da bir dönemdir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Mustafa Demir dönemi sona erdi. Samsun'da yürüttü belediyecilik hizmeti anlayışının sıkça eleştirildiği Mustafa Demir'in tekrar aday gösterilmemesi ise şaşkınlık yaratmadı.

Samsun'da bir dönemdir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Mustafa Demir'in birçok kez açıkladığı gibi, tekrar aday olmak için istekli ve arzulu olmasına rağmen, Samsun'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine tekrar aday gösterilmemesi şaşkınlık yaratmadı.

Peki, Mustafa Demir'i başkanlığından eden başlıklar neydi?

Haliç Kongre Kültür Merkezi'nde Erdoğan tarafından açıklanan birçok belediye başkanı adayının hemen hemen tamamının mevcut belediye başkanları olmasına rağmen, Samsun'da neden bunun tersi oldu ve farklı bir aday tercihine gidildi?

Samsun kamuoyu ve sivil toplum örgütleri tarafından aldığı birçok konuda eleştirilerin konusu olan Mustafa Demir, Samsun'da uygulamaya çalıştığı birçok projede vatandaşlarla karşı karşıya geldi. Örneğin, Mustafa Demir'i sivil toplum örgütleri, bilim çevreleri ve vatandaşlarla karşı karşıya getiren konuların başında; akıllı trafik uygulaması, yüksek su faturaları, eleştiriye kapalı olması, yerel basını hiçe sayması ve bununla ilgili sarf ettiği ağır cümleler ve ben yaptım oldu ile ben her şeyin iyisini bilir ve de yaparım anlayışı gibi konular ilk akla gelenler.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER