Mustafa Demir, merak edilen soruları yanıtladı!

Mustafa Demir, merak edilen soruları yanıtladı!

Samsun'un basın yayın kuruluşları ile kahvaltıda bir araya gelen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun'un gündeminde olan birçok konu ile ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu.

Samsun'da basın kuruluşları ile bir araya gelen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Samsun'da bir daha sel felaketi olup olmayacağı", "Kürtün Vadisi'nin imara açılıp açılmayacağı", "Marina'da yapılacak otel", "Mahkeme kararları", "Yeniden aday olup olmayacağı" ve "Yusuf Ziya Yılmaz hakkında ne düşündüğü" gibi konular hakkındaki düşüncelerini teker teker anlattı.

Samsun'da 4,5 yılda yaptıkları çalışmalara değinen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, bütün hedefinin Cedit'ten Canik'e kadar Samsun'a eski cazibesini kazandırmak için çalıştıklarını ve bu alandaki bütün yapıları teker teker bu amaçla gözden geçirdiklerini söyledi.

Mustafa Demir, merak edilen soruları yanıtladı!

"Hedefimiz Türkiye'nin alt yapısı en iyi ili olmak"

Samsun'da yaşanan sel felaketine değinerek sözlerine başlayan Başkan Mustafa Demir, selin etkili olduğu bütün alanlarda kesin çözümler üretmeye çalıştıklarını ve bu amaçla alt yapı çalışmaları başlattıkların belirterek, Samsun'da bir kez daha aynı felaketin yaşanmaması için belediyecilik anlamındaki bütün teknik çalışmaları faaliyete geçirdiklerini söyledi. Bu amaçla Samsun'un her alanında olduğu gibi özellikle de selin etkili olduğu alanlardaki yağmur suyu hatlarını yeniden gözden geçirdiklerini ve yenilemeye başladıklarını değinine Başkan Mustafa Demir, "Bu süreçte selden hemen sonra yaptığımız teknik analizler sonucunda bütün alt yapıyı yenilemeye başladık. Bu amaçla hedefimiz Türkiye'nin alt yapısı en iyi ili olmaktır" dedi.

"Marina projemizi hayata geçireceğiz"

Samsun'da Marina ve birçok örnekte olduğu gibi, Büyükşehir Belediyesi'nin bazı yatırımlarının aleyhinde çıkan mahkeme kararlarına değinen Başkan Mustafa Demir, "Yargı kararlarını uygulamamak gibi bir şey söz konusu olamaz. Mahkeme kararı neyi söylüyor ve istiyorsa biz ona göre yeniden bir planlama yapıyoruz. Buradaki planımızı hayata geçirecek Samsun'un hak ettiği bir kazanım olacak" diye konuştu.

"Kürtün Vadisi imara açılacak!"

Samsun'da geçmiş yıllarda dere yataklarının imara açıldığı için çeşitli problemler yaşandığını anlatan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Ancak, bu yaşadığımız tecrübelerden dolayı buna müsaade etmiyoruz. Ancak, yeni ve modern imar planları ile Kürtün Vadisi'nde olacağı gibi, yatay mimari ile 4 katlı yapılaşmaların olduğu yeni bir planlama üzerinde çalışıyoruz. Bundan böyle yatay mimari ile Samsun'da ağaçlardan daha büyük olmayan yapılaşmalara izin vermeyeceğiz. Yukarıdan bakıldığında sadece yapıların çatılarının göründüğü bir Samsun'da yeşilliğin hakim olduğunu görmek arzusundayız" şeklinde konuştu.

Mustafa Demir, merak edilen soruları yanıtladı!

Yusuf Ziya Yılmaz Türkiye'nin en iyilerinden birisidir

Samsun'da görev yaptığı dönemdeki hizmetleri ile Samsun'a büyük hizmetler kazandırdığını belirttiği Yusuf Ziya Yılmaz'ın çok iyi bir belediye başkanlığı yaptığını söyleyen Başkan Mustafa Demir, "Yusuf Bey, Samsun'u çok iyi yerlere getirmiştir. Onun hizmetleri ile kendisinin Türkiye'nin en iyi belediye başkanlarından birisi olduğunu söylemek mümkündür. Ama, hiçbir şey Yusuf Ziya Yılmaz'ın başkanlık yaptığı dönemdeki gibi değil. İklim şartları, kapasitesinin üzerinde gelişen bir Samsun'da birçok sorunların ütesinden gelmeye çalışıyoruz. Her alanda vizyoner bir anlayışla çalışıyoruz. Samsun'da tarih yazmaya gayret ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

"Aday gösterilirsem, layığıyla yerine getiririm"

Basın kuruluşlarının 'Yeniden aday olacak mısınız?' şeklindeki soruya yanıt veren Başkan demir, sağlığının çok iyi durumda olduğunu ve belediye başkanlığı görevini yerine getirirken herhangi bir sağlık sorunu yaşamadığını vurgulayarak, "Amacım Samsun'a hakkıyla ve hakkaniyetle hizmet edebilmek. Bunun için gece gündüz mesai harcıyorum. Bunun için siyasete girdiğim ilk günden bugüne kadar çeşitli tecrübeler elde ettim ve bütün bunları Samsun için kullanmaya çalışıyorum. Bu Amaçla yeniden bir görev verilirse layığıyla yerine getirebileceğime inanıyorum" açıklamasında bulundu.

"Cumhuriyet Meydanı Planını meclise getiriyoruz"

Samsun'da Cumhuriyet Meydanı Projesinin meclise gitirileceğini de vurgulayan Başkan Demir, "Meydan projesi devam ediyor. Kamulaştırma çalışması yaptığımız yerler belli. Müzenin önündeki meydandaki Bafra ve diğer işhanlarının hepsi kamulaştırma kapsamında. Askeriyenin yanındaki binayı da alacağız. Teknoloji marketinin olduğu alanı yıktık. Yargı kararlarına da uyuyoruz. Gerekçeye göre yeniden Cumhuriyet Meydanı Planını meclise getiriyoruz. Orada bir anket de yapılıyor. O gelişmeleri de plana ekleyip çabucak meclisten geçireceğiz. Çok güzel bir proje yaptık. Raporlamayı hocalarımız yaptı. Plan kapsamında devam edeceğiz. Site Camii'nin de raporlaması tamamlanıyor. Caminin statiğine bakıyoruz. Statiği binayı koruyor mu, dayanıklı mı ona bakıyoruz. Dayanıklı çıkarsa camiyi orada koruyacağız. Cami çevresindeki dükkanlar ise kamulaştırılacak. Caminin statiği sağlam değilse onu da kaldıracağız. Kaldırırsak onun yerine tarihi dokuda çok şık bir camiyi yapacağız. Vergi dairesi zaten yıkıldı. Öte yandan Amisos Kafe ve Sevgi Kafe'yi Belediye olarak biz işletme kararı aldık" diye konuştu.