DEÜ'de 15. Uluslararası Avrasya Ekonomileri Kongresi başladı

DEÜ'de 15. Uluslararası Avrasya Ekonomileri Kongresi başladı

15. Uluslararası Avrasya Ekonomileri Kongresi, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor. Bu yıl DEÜ'nün girişimleriyle ilk kez kongre olarak yapılan organizasyonda, ekonomi politikaları, uluslararası ilişkiler, sürdürülebilir büyüme ve kalkınma gibi konular iki gün boyunca masaya yatırılacak. 23 farklı oturum başlığında ge


Ekonominin çok yönlü olarak ele alındığı ve bu alanda çalışan araştırmacı ile karar vericilerin bir araya geldiği 15. Uluslararası Avrasya Ekonomileri Kongresi, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor. Bu yıl DEÜ'nün girişimleriyle ilk kez kongre olarak planlanan organizasyonda, ekonomi politikaları, uluslararası ilişkiler, sürdürülebilir büyüme ve kalkınma gibi konular masaya yatırılacak. DEÜ Sürekli Eğitim Merkezi 15 Temmuz Şehitler Salonu'nda düzenlenen kongrenin açılış oturumuna; DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Volkan Öngel, Doğuş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgut Özkan, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi adına Prof. Dr. Jusup Primbaev, Organizasyon Komitesi Başkanı Prof. Dr. Selahattin Sarı, DEÜ Üst Yönetimi, DEÜ akademik ve idari kadrosu ile öğrenciler katıldı.

23 oturum yapılacak
19-20 Eylül tarihlerinde DEÜ Sürekli Eğitim Merkezi bünyesindeki konferans ve toplantı salonlarında, 23 farklı oturum başlığında gerçekleştirilecek kongrenin açılış oturumunda konuşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, ekonomi politikalarından uluslararası ilişkilere, sürdürülebilir büyüme ve kalkınma kavramlarından yerel dinamiklere kadar birçok konunun organizasyon kapsamında ele alınacağını belirtti. Böylesi büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmalarından dolayı mutluluk duyduklarını kaydeden Rektör Hotar, 'Türkiye'nin 20 devlet araştırma üniversitesinden biri olan Dokuz Eylül Üniversitesi olarak, Avrasya ve Türkiye özelinde yerel, bölgesel ve ulusal dinamiklerin de tartışılacağı toplantılarda, iki gün boyunca bilimsel öngörülerimizi kamuoyu ile paylaşacak ve katılımcılarımıza akademik bir perspektif sunmaya çalışacağız' dedi.

'Üniversiteler akılcı yapılardır'
Rektör Hotar, yükseköğretim kurumlarının sorumluluğunun, sadece öğretim ve araştırma faaliyetinde bulunmak olmadığını dile getirdi. Üniversitelerin kişiye ve topluma bilim ile yön veren akılcı yapılar olduğunu vurgulayan Rektör Hotar, 'Üniversiteler, yerelden küresele giden yolda sürece katkı sağlamalı; bilim insanları da bilgi ve tecrübeleriyle burada yol göstermelidir. Dünyanın en büyük ekonomileri arasına girmeyi hedefleyen ülkelerde, büyüme stratejilerinin temeli birtakım gerçeklikleri fark etmeye dayanmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Türkiye Yüzyılı' vizyonu, ekonomik kalkınmanın milli ve yerli anlayışla desteklenmesine; çözüm arayışında bölgesel iş birliklerinin teşvikine dayılıdır. İşte bu prensip, bölgesel aktör olmak yerine küresel güç olmayı hedefleyen ülkemizin çevresinde rol model olmasına da neden olmaktadır' ifadelerini kullandı.

'Desteğimiz sürecek'
Kongrenin başarılı ve verimli geçmesini dileyen Rektör Hotar, sözlerini şöyle sonlandırdı:
'İktisadi hayatın temeli insan olduğu için bütün süreç akıl ve mantık eksenli politikalara dayandırılmalıdır. Elbette ülkemiz adına makro ve mikro göstergelerin olumlu olması, atılan adımların doğruluğunu da özetlemektedir. Üniversitemizin uluslararasılaşma misyonuna da katkı sunan etkinliğin gerçekleştirilmesinde pay sahibi olan mensuplarımıza; Beykent Üniversitesi, Doğuş Üniversitesi, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi ve Avrasya Ekonomistler Derneği'ne; ilgili kişi ve kurumlara teşekkür ediyoruz. DEÜ olarak bizler, ülkemizin ihtiyaç duyduğu her konuda, gerek yetişmiş insan gücümüz; gerekse bilimsel faaliyetlerimiz ile desteğimizi sunmaya devam edeceğiz. Kongrenin başarılı ve verimli geçmesini diliyoruz.'

DEÜ'ye teşekkür
Sektörel analiz, uluslararası ticaret, finans, globalleşme, girişimcilik, büyüme, mikro ve makro ekonomi ile kalkınma gibi oturum başlıklarında yapılan kongrenin açılış oturumunda Rektör Hotar'ın yanı sıra; Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Volkan Öngel, Doğuş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgut Özkan, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi adına Prof. Dr. Jusup Primbaev ve Organizasyon Komitesi Başkanı Prof. Dr. Selahattin Sarı da konuşmalar gerçekleştirdiler. DEÜ ile iş birliklerine verdikleri öneme ve DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar'a desteklerinden dolayı teşekkür eden konuşmacılar, kongrenin hayırlı olmasını dilediler. Konuşmaların ardından Rektör Hotar, kongrenin düzenlenmesinde emeği geçenlere günün anısına hediye takdiminde bulundu. Program, aile fotoğrafı çekimi ile sona erdi.