Özel okullarda ders kitabı vurgunu

Özel okullarda ders kitabı vurgunu

Okulların açılmasına günler kala özel okullarda velilerin karşısına çıkartılan masraflar bel büküyor.

Devlet okullarından farklı olarak özel okulların ek ders kitabı ve özel eğitim portalı şifresi gibi isimlerle velileri satın almaya zorladıkları eğitim metaryellerinin bedelleri on binlerce lirayı buluyor.

Veliler, ''Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sağlanan kitaplar dışında Özel Okul Zincirlerinin kendi yayını olan veya anlaşmalı olduğu yayınevlerinin bastırdığı kitaplardan istediği rakamlar soygun mertebesinde'' diye isyan ederlerken, normal fiyatın en az 2 katını bulan rakamlarla karşılaştıklarından şikayet ediyor.

Özel okullarda ders kitabı vurgunu

Özellikle yabancı dil eğitim portallarının şifreleri için ödenen rakamların çok yüksek olduğunu iddia eden veliler, "Bir çok özel okul sözde internet üzerinden eğitim vereceklerini söylüyor, bizden çok yüksek ödemeler talep ediyor. Ancak yıl içinde görüyoruz ki bu internet portalları neredeyse hiç kullanılmıyor" dediler.

İlave eğitim materyali olarak istenen rakamların okuldan okula değişmekle birlikte 15 bin ile 25 bin TL arasında değiştiği belirtilirken kayıt sırasında alınan eğitim ücretlerinin neredeyse yarısı kadar gizli zam anlamına geldiği vurgulanıyor. Öğrencilerin giysilerinin dışarıda 3 bin lira, okulda 10 bin lira olduğunu ifade eden veliler, indirimli olarak 2 çocuğun kitaplarının 35 bin TL'ye geldiğini söylüyor.

Bu durumu "soygun" olarak niteleyen veliler, Milli Eğitim Bakanlığını bu konuda denetim yapmaya davet etti.

SAMSUNSONHABER