İhaleye kimse katılmadı! Marina Dayanışması; 'Takibi bırakmayacağız'

İhaleye kimse katılmadı! Marina Dayanışması; 'Takibi bırakmayacağız'

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Kurupelit Marina'nın önünde bulunan itfaiye binası ve düğün salonunun satış ihalesine kimse katılmadı. Marina Dayanışması adına konuşan DR. Murat Erkan; 'Alıcı çıkmamasının sevindirici olduğunu söyledi'

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Resmi Gazeteye verdiği ilanla, Atakum Kurupelit Yat Limanı'nda bulunan 9053 ada 6 parseli satışa çıkardı. 4 ve 5 parsellerin 29 Mayıs 2023 tarihli tevhit edilerek oluşturulan 6 nolu parsel 3 bin 421 metrekare büyüklüğünde ve deniz kıyısında bulunuyor.

Bir süre önce yapılan imar planı değişikliği ile Belediye hizmet alanı olarak kullanılan arazi, 3 kat yapılaşmalı "Turizm Tesis Alanı'na(Otel Alanı)" alınmıştı.Satış ilanına göre ihale 28 Temmuz 2023 tarihinde yapılacak. Belediye söz konusu arazi için 171 milyon 73 bin 500 TL muhammen satış bedeli belirledi. İhalenin geçici teminat bedeli ise 5 milyon 132 bin 205 TL.

Satışa çıkarılan parseli de kapsayan, yat limanı ve çevresi ile ilgili iki defa yürütmeyi durdurma kararı verilmişti.

Tepkilere rağmen ihale bugün gerçekleştirildi. ihaleye hiçbir firma katılım sağlamadı.

Marina Dayanışması adına konuşan DR. Murat Erkan;" İhaleye kimsenin katılmaması oldukça sevindirici. Umarız ki, Marina Dayanışması olarak yaptığımız eylemler etkisini göstermiştir. İhaleye bu nedenle katılım olmamıştır. Çünkü biz Marina Dayanışması olarak aslında Samsun halkının hak ve taleplerini dile getirerek defalarca bu alanın ranta kurban verilmeyeceğini gösterdik. Alma niyeti olan da satma niyeti olan da artık biliyorki bu alanda istedikleri gibi at oynatmaları mümkün olmayacak. Çünkü işin bir de hukuki boyutu var. Biz Marina Dayanışması olarak 'Ben yaptım oldu' anlayışına bugün de yarın da burayı teslim etmeyeceğiz" dedi.